Lees hier de columns van wethouder Bertus Jeensma

Hier kunt u alle columns nog eens lezen van wethouder Jeensma.

 • Vakantie!

  08 juli 2024

  Als je, in mijn geval, de kleinkinderen met hun eindrapport voor je neus ziet staan, dan weet je het! De zomervakantie staat voor de deur! De zomer vormt voor veel mensen een stip aan de horizon. Het is het hoogtepunt van het jaar waar reikhalzend naar wordt uitgekeken. In de zomer is het namelijk mooi weer.

 • Twee jaar wethouder

  13 mei 2024

  Het is twee jaar geleden dat ik door de burgemeester ben beëdigd als wethouder. Nu ben ik zover dat ik durf te zeggen trots en blij te zijn dat ik deze functie mag bekleden. Dit komt vooral door de gesprekken die ik heb met inwoners, verenigingen en organisaties. Doordat ik wat voor hen kan doen is het beroep wethouder leuk en boeiend.

 • Anders wijs ik een vrijwilliger aan!

  04 maart 2024

  Dit hebben we allemaal vast wel eens gehoord op school, bij de vereniging of ergens anders. Als er niemand te vinden was dan wees de leiding een vrijwilliger aan. Volgens mij kwam het dan altijd wel weer goed, maar of het de juiste manier is?

 • Iedereen moet mee kunnen doen!

  20 november 2023

  Dat klinkt als vanzelfsprekend, maar de praktijk is vele malen weerbarstiger. Want, kan iedereen wel meedoen?

 • Inwonerparticipatie

  04 september 2023

  Bij het nadenken over deze periodieke column loop ik tegen het volgende aan. Het is lastiger om een onderwerp te vinden dan de column uiteindelijk te schrijven