Inwonerparticipatie

Logo Samen ElburgWat is het?

Bij participatie trekken inwoners en gemeente gezamenlijk op. Vandaar ook ons logo Samen Elburg.

Er zijn 2 soorten van inwonerparticipatie:

  1. U heeft een idee en vraagt een vergunning aan. De gemeente en de omgeving praten en denken mee.
  2. Inwoner initiatieven: één of meer mensen willen iets voor de samenleving doen. Een inwoner initiatief. De gemeente praat en denkt mee.

Laat je stem horen via Elburg Spreekt 

In het voorjaar van 2023 zijn wij als gemeente gestart met ons gloednieuwe online participatieplatform: Elburg Spreekt! In onze gemeente streven we ernaar om de betrokkenheid van onze inwoners te vergroten en iedereen de mogelijkheid te bieden om mee te denken, ideeën te delen en samen te werken aan een nog mooier en leefbaarder Elburg. En dat is waar Elburg Spreekt om de hoek komt kijken.

Wat is een online participatieplatform?

Elburg Spreekt is een moderne en toegankelijke website waar inwoners kunnen deelnemen aan gemeentelijke discussies, projecten en besluitvorming. Het is een platform dat deelnemers de stem geeft om invloed uit te oefenen op de toekomst van onze gemeente. Met Elburg Spreekt kun je vanuit huis of op het moment dat het je het beste uitkomt, actief deelnemen aan het vormgeven van ons beleid en de projecten die van invloed zijn op het dagelijks leven.

Het deelnemen aan Elburg Spreekt biedt talloze voordelen. Ten eerste geeft het jullie als inwoners een directe stem in de besluitvorming. Jullie input en ideeën worden serieus genomen en kunnen het verschil maken. Door actief deel te nemen, kunnen jullie mede bepalen welke richting we als gemeente opgaan en welke projecten prioriteit krijgen. Jullie kennis en ervaring zijn van onschatbare waarde en door deze te delen, kunnen we samen betere beslissingen nemen.

Hoe kan ik meedoen?

Op de website www.elburg-spreekt.nl kun je altijd door de actieve en openbare projecten bladeren. Hier lees je alles over de projecten. Om overal aan deel te kunnen nemen, dien je je voor sommige projecten te registreren. Dit doe je op de homepagina via de button ‘Registreren’ in de rechter bovenzijde. De registratie helpt ons om inzicht te krijgen in de doelgroep. Benaderen wij de juiste mensen voor de projecten? Daarnaast helpt registratie met het opbouwen van een online gemeenschap en kunnen we zo de legitimiteit van de input garanderen. Het geeft ons een indicatie of mensen wel echt uit de gemeente komen en ontwijkt dat er mensen anoniem resultaten proberen te beïnvloeden.

Welke informatie kunnen mensen over mij zien?

Je naam is altijd zichtbaar. Daarnaast, indien je dit hebt ingevuld, zijn ook je foto en omschrijving zichtbaar. Deze gegevens kun je altijd aanpassen bij je instellingen. Mocht je ooit deze informatie willen verwijderen, dan kun je het gehele account verwijderen.

Kan ik ook deelnemen als vereniging of organisatie?

Ja, dat kan. Ook dan dien je je eerst te registreren. Vul bij de naam van het account dan de naam van de vereniging of organisatie in.

Doe mee!

Laten we samen het verschil maken. Maak gebruik van Elburg Spreekt en laat je stem horen. Laten we samenwerken aan een gemeente waarin we trots kunnen zijn en waarin iedereen bijdraagt. Neem deel, deel je ideeën en laat ons gezamenlijk bouwen aan een betere toekomst voor Elburg.

Meer informatie

Voor meer informatie, vragen of suggesties kun je contact opnemen met Denise van der Maas per e-mail: denise.van.der.maas@elburg.nl of bel naar (0525) 688 688.

Samen kunnen we meer bereiken. Doe mee met Elburg Spreekt!