Duurzaam Elburg

Duurzaam Elburg

We zijn op weg naar een duurzame toekomst met een schone en gezonde woon-, werk- en leefomgeving. Overal om ons heen zien we acties en goede voorbeelden van inwoners en ondernemers. Bijvoorbeeld groepjes buren die samen hun tuinen en straat vergroenen, woningen en bedrijfspanden met zonnepanelen om zelf energie op te wekken of ondernemers die afval gebruiken als grondstof voor nieuwe producten. Als gemeente hebben we onze activiteiten voor de komende tijd vastgelegd in het Programma Duurzaamheid 2022 - 2025.

Wilt u ook iets doen voor een mooie natuur en een gezond klimaat? Met de Klimaatestafette Elburg lopen we sámen de race voor een beter klimaat en geven we het stokje aan elkaar door. Aan de huidige en de volgende generatie. Dat kan met kleine en grote stappen. Doe ook mee. Laat het zien en… geef het stokje door!

 

Klimaatestafette Elburg: Wat doen we samen in de race voor een beter klimaat?

Tips en advies over duurzaamheid

Het Duurzaamheidsloket Noord-Veluwe is hét startpunt voor inwoners uit de gemeente Elburg die willen verduurzamen. Het gemeentelijke én regionale loket geeft informatie en advies op het gebied van energiebesparing, verduurzaming van de woning, tuin en omgeving.

Ga naar Duurzaamheidsloket Noord-Veluwe

Logo Duurzaamheidsloket Noord-Veluwe

Neem jij het stokje over?

Met de Klimaatestafette Elburg delen we onze duurzame acties en geven we het stokje aan elkaar door. Kom ook in actie voor het klimaat. We gaan alle kernen langs dus dat kan ook zomaar bij jou zijn. Weet jij zelf een mooie actie of ken je iemand die al heel duurzaam bezig is? Laat het ons weten en misschien zetten we samen met jou de volgende stap in deze race.

Mail naar klimaatestafette@elburg.nl

Logo Klimaatestefette

Laat je zien!

Laat ook zien dat jij je inzet voor een beter klimaat in de gemeente Elburg. Maak jij jouw tuin groener, verduurzaam je de woning, pak je de fiets in plaats van de auto of heb jij dé tip voor energiebesparing? Deel het op social media met daarbij #klimaatestafetteelburg

Met jouw actie help je een ander mooi op weg!