Mobiliteit

Duurzame mobiliteit… het klinkt fancy maar het komt er in de praktijk op neer dat alle manieren van vervoer geen nadelige gevolgen hebben voor het milieu. Oftewel, minder CO2-uitstoot. Hoe doen we dat? Ook hier geldt dat we kunnen bijdragen met kleine en grote maatregelen. Van meer de fiets pakken of het OV, het gebruik van deelauto’s tot aan vervoer met duurzame brandstoffen. Wat we nu al concreet doen, lees je hier.

 • Stap op de fiets!

  Fietsen is gezond en natuurlijk ontzettend duurzaam. In Elburg stimuleren we dat graag. Stap jij ook op de fiets?

 • Fietsstimuleringsplan

  We stimuleren graag dat er meer gebruik wordt gemaakt van de fiets. Minder autogebruik zorgt immers voor minder CO2-uitstoot.

 • Meer gebruik van het OV

  Minder autoverkeer zorgt voor minder CO2-uitstoot, dus helpt het om te kiezen voor het openbaar vervoer.

 • Vraag een laadpaal aan

  In onze gemeente worden de komende jaren openbare laadpalen geplaatst. Bij openbare laadpalen van onze samenwerkingspartner Vattenfall InCharge laad je altijd 100% op met groene stroom van Nederlandse windmolens.

 • Waar komen nieuwe laadpalen?

  In 2050 moeten alle personenauto's in onze gemeente emissievrij rijden. Wij verwachten dat het aantal elektrische auto’s in de komende jaren sterk groeit. Wij merken nu al dat de vraag naar laadpalen sterk stijgt.

 • Band op spanning

  Er rijden nog veel auto’s met onderspanning. Dat zorgt voor extra CO2-uitstoot maar ook meer brandstofverbruik en slijtage. Gebruik de gratis slimme bandenpomp in Elburg!

 • Spelregels elektrisch laden

  Meer elektrisch rijden betekent ook meer laadpalen. Vaak lijkt de locatie van een laadpaal heel logisch: op een plek waar mensen langere tijd zijn. Zo vind je dus op steeds meer plekken ‘parkeerruimte om elektrisch te laden’.