Collectieve zorgverzekering

Heeft u een minimuminkomen en weinig spaargeld? Maak dan gebruik van de collectieve zorgverzekering van de gemeente.

Om te zien of u in aanmerking komt voor de collectieve zorgverzekering kunt u het formulier Hulp bij laag inkomen doorlopen. Op basis van uw antwoorden krijgt u aan het eind van het formulier te zien of u voor de collectieve zorgverzekering in aanmerking komt. Misschien komt u zelfs voor meer regelingen in aanmerking. 

Hulp bij laag inkomen

Komt u in aanmerking voor de collectieve zorgverzekering dan kunt u deze aanvragen via Gezondverzekerd.nl. U dient dit verzekeringspakket met € 0,00 vrijwillig eigen risico af te sluiten bij Zilveren Kruis.

Gezondverzekerd.nl

Iedereen moet een zorgverzekering afsluiten. Kinderen tot 18 jaar zijn gratis meeverzekerd. Als u kosten heeft die de verzekering niet vergoedt, is een aanvullende verzekering een oplossing. U bent dan bijvoorbeeld verzekerd voor de tandarts, psychologische hulp, een nieuwe bril of een beugel.

Voor meer informatie kunt terecht bij het

Sociaal Financieel Trefpunt

U kunt deelnemen aan de collectieve zorgverzekering als u voldoet aan alle onderstaande punten:

  • Als u geen betalingsachterstand bij uw huidige zorgverzekeraar heeft;
  • Als u een laag vermogen heeft. Eigen woning en auto tellen hierbij niet mee;
  • Als u een inkomen tot 120% van de bijstandsnorm heeft.

U dient dit verzekeringspakket met € 0,00 vrijwillig eigen risico af te sluiten bij Zilveren Kruis. Dit kunt u doen op www.gezondverzekerd.nl.

Uw voordeel

  • De gemeente betaalt mee aan uw aanvullende zorgverzekering (€ 27,50 per maand).
  • U krijgt ruime vergoedingen voor onder andere brillen/lenzen, fysiotherapie en tandartskosten.
  • Zilveren Kruis accepteert iedereen, zonder medische keuring.
  • De premie voor basisverzekering, optimaal aanvullend 3 en tandverzekering 2 sterren is € 180,20 per maand (inclusief alle kortingen). Indien u een volledige gebitsprothese heeft, is tandverzekering niet nodig. In dat geval bedraagt de premie € 164,45 per maand.

Voor 1 januari kunt u overstappen naar de collectieve zorgverzekering van Zilveren Kruis. Bent u al collectief verzekerd, dan hoeft u niets te doen. U ontvangt van Zilveren Kruis de juiste polis.