Sociaal Financieel Trefpunt

Logo Sociaal Financieel TrefpuntIn het Sociaal Financieel Trefpunt kunt u terecht met al uw vragen over welzijn, wonen, zorg en financiën. Tevens voor vragen die betrekking hebben op cliëntondersteuning en vragen met betrekking tot de buurt waarin u woont. Vindt u het lastig of voelt u zich bezwaard om hulp te vragen? Vanuit het Sociaal Financieel Trefpunt denken we graag met u mee en kunt u informatie, advies en ondersteuning krijgen. Het Sociaal Financieel Trefpunt is dé toegang voor inwoners uit de gemeente Elburg, boven de 18 jaar.

Het Sociaal Financieel Trefpunt is er niet alleen voor vragen op het sociale vlak, het is ook de vraagbaak voor (hulp)vragen op het gebied van geld en schulden. Mocht u aan het eind van de maand moeten puzzelen om rond te komen, een rekening krijgen die niet meteen betaald kan worden of heeft u ongeopende post omdat u voor nog meer rekeningen vreest, dan bent u met uw vragen over uw situatie aan het juiste adres bij het trefpunt.

Het team van het Sociaal Financieel Trefpunt bestaat uit consulenten werk- en inkomen en Wmo van de gemeente en maatschappelijk- en sociaal werkers van Stimenz, MEE en Stichting WIEL. Ook werken we nauw samen met schuldhulpverleners, sociaal raadslieden en vrijwilligers. Als je contact met ons opneemt, kunnen we vanuit de verschillende invalshoeken naar jouw situatie kijken. Wanneer het nodig is bieden we ondersteuning en zetten we samen met jou vervolgstappen uit. Daarbij kunnen we een beroep doen op andere organisaties.

Inloop/openingstijden

Het Sociaal Financieel Trefpunt is zonder afspraak toegankelijk op de volgende locaties en tijdstippen:

  • Op dinsdagmiddag, van 15.00 - 17.00 uur in 't Huiken, Lange Wijden 33, Elburg;
  • Op woensdagochtend, van 10.00 - 12.00 uur in ‘t Huiken, Lange Wijden 33, Elburg;
  • Op donderdagmiddag, van 15.00 - 16.00 uur in Bibliotheek, Centrumplein 6, ’t Harde. 

Bereikbaarheid

Van maandag t/m vrijdag is het Sociaal Financieel Trefpunt van 9.00 - 12.30 uur telefonisch bereikbaar via 0525-682211. En per e-mail via vraag@sociaaltrefpunt.nl.

Heeft u al een voorziening via de Wmo en wilt u een Wmo consulent spreken? Dan kunt u tussen 9.00-12.30 uur bellen naar het Sociaal Financieel Trefpunt en in het keuzemenu kiezen voor 'Wmo".