Aanvullende bijdrage voor kinderopvang aanvragen

Als uw kind naar de kinderopvang gaat, kunt u kinderopvangtoeslag krijgen. Dat regelt u via de Belastingdienst. Daarnaast kunt u van de gemeente een aanvullende bijdrage krijgen. Bijvoorbeeld omdat u een re-integratietraject of een opleiding volgt.

Volgt u geen re-integratietraject of opleiding? Dan komt u niet in aanmerking voor kinderopvangtoeslag. Soms is het wel nodig dat uw kind naar de kinderopvang gaat. Bijvoorbeeld omdat u of uw partner lichamelijke, geestelijke of sociale problemen heeft. U kunt de gemeente vragen om een vergoeding voor de kinderopvangkosten. U heeft hiervoor een sociaal-medische indicatie (smi) nodig.

Als u deze indicatie krijgt valt de aanvraag onder de regels van de bijzondere bijstand. Daarbij is er sprake van draagkracht als uw inkomen boven bijstandsniveau ligt. Ook gelden er vermogensgrenzen. 

De aanvraag kunt u indienen via de Bijzondere bijstand.

Voor meer informatie kunt u terecht bij het Sociaal Financieel Trefpunt.

Aanvraag

Als u tot de doelgroep behoort en alleenstaande ouder bent, komt u mogelijk in aanmerking voor een gemeentelijke aanvulling op uw kinderopvangtoeslag. Neem dan contact op met het Sociaal Financieel Trefpunt.

Aanvullende bijdrage voor kinderopvang aanvragen

U vraagt de aanvullende bijdrage aan bij de gemeente, neem hiervoor contact op met het Sociaal Financieel Trefpunt.

Kinderopvangtoeslag aanvragen

U vraagt Kinderopvangtoeslag aan via Toeslagen.nl