Bezienswaardigheden

Gemeente Elburg heeft een rijke historie en heeft daar veel bezienswaardigheden aan overgehouden. Als u een bezoekje brengt aan de gemeente Elburg mag u sommige bezienswaardigheden zeker niet missen!

 • Landgoederen

  De gemeente Elburg kent mooie en uitgestrekte landgoederen. Op de landgoederen, die deels zijn opengesteld, staan imposante huizen die het beeld van de omgeving bepalen.

 • Kazematten en stadsmuur

  De geschiedenis van de Elburgse vestingwerken voert terug tot in de 1e helft van de 14e eeuw. De eerste stadsgracht werd reeds voor het jaar 1331 gegraven en vanaf 1392 werd een begin gemaakt met de aanleg van de verdedigingswerken rondom de stad.

 • Vischpoort Elburg

  De Vischpoort dateert uit 1592. De poort werd onder leiding van werkmeester en burgemeester Ernst Reeffs gebouwd voor de som van 400 daalders en zes stuivers. Prins Maurits bezocht de vestingwerken, en sprak er zijn waardering over uit.

 • Muurhuisje

  Het muurhuisje trekt ieder jaar weer veel bezoekers. Door een bezoek te brengen aan het muurhuisje neem je een kijkje in het 'Elburg van 100 jaar geleden'. Het muurhuisje wordt in de zomermaanden bemand door vrijwilligers van het museum.

 • Grote of St. Nicolaaskerk

  In 1397 gaf de bisschop van Utrecht toestemming om in het toen nieuw gebouwde stadje Elburg een parochiekerk te bouwen. De kerk werd in de noordoostelijke hoek van de stad in gotische stijl gebouwd. De bouw was klaar in de vijftiende eeuw.

 • Musea

  Elburg heeft een aantal musea, voor ieder wat wils. Zo kunt u een bezoekje brengen aan De Sjoel (een joods museum), het artilleriemuseum in 't Harde of één van de andere musea in gemeente Elburg. Er is verrassend veel te ontdekken!