Vitale Vakantieparken

In gemeente Elburg staan 13 vakantieparken. Er wordt naar een gevarieerd en hoogwaardig aanbod aan verblijfsrecreatieve voorzieningen op vakantieparken gestreefd. Het aanbod moet goed aansluiten bij de vraag en behoeften van bezoekers. Gemeente Elburg zet in op het verbeteren en/of herstellen van voorzieningen voor recreatief verblijf. Hierbij krijgen ondernemers de ruimte om mee te bewegen met trends en ontwikkelingen in de markt. 
Een vakantiepark is vitaal wanneer het de kwaliteit biedt waar de bezoeker naar op zoek is en het perspectief voor de toekomst gunstig is. Er zijn geen zorgen dat het park over een aantal jaren nog steeds een toeristische functie heeft. De volledige inhoud van het beleidsplan Vitale Vakantieparken kunt u bekijken op overheid.nl. 

Eén park één plan

Voor de toekomst van de vakantieparken binnen gemeente Elburg wordt gewerkt met het één-park-één-plan principe. Dit betekent dat in het beleidsplan algemene kaders worden gesteld en dat binnen deze kaders gesprekken gevoerd kunnen worden voor een individueel toekomstperspectief voor een vakantiepark. Voor verschillende parken zijn verschillende toekomstperspectieven nodig. 

Programma Vitale Vakantieparken

In 2013 is de Veluwe gestart met het integrale programma Vitale Vakantieparken. In deze regionale samenwerking werken elf Veluwse gemeenten (waaronder gemeente Elburg) samen met de provincie aan de vraagstukken die spelen op en rond de bijna 500 Veluwse vakantieparken. Vanuit het programma worden kennis, instrumenten en initiatieven ontwikkeld ter ondersteuning van gemeenten, ondernemers en andere partijen. Benieuwd naar wat het programma Vitale Vakantieparken voor een recreatieondernemer kan betekenen? Kijk op de pagina ondernemerschap

Contact

Kijk voor meer informatie over het regionale programma Vitale Vakantieparken op www.vitalevakantieparken.nl. Vragen over Vitale Vakantieparken in gemeente Elburg? Neem contact op via e-mail gemeente@elburg.nl of telefoonnummer (0525) 688 688 onder vermelding van Vitale Vakantieparken.