Herdenken en begraven levenloos geboren kind

Is uw kindje geboren na een zwangerschap korter dan 24 weken? Dan is het mogelijk uw kindje te begraven op de begraafplaatsen Bovenweg in ’t Harde, Oostelijke Rondweg in Elburg en de begraafplaats Zuiderzeestraatweg-West in Doornspijk. Ook is er een herdenkingsplek met monument om uw kindje te herdenken. 

Begrafenis regelen

Op de begraafplaatsen Bovenweg, Oostelijke Rondweg en Zuiderzeestraatweg-West is het mogelijk om uw kindje laten begraven als het geboren is na een zwangerschap korter dan 24 weken. Was de zwangerschap langer dan 24 weken? Dan kunt u uw kindje begraven in een kindergraf.   

Geen klassiek graf

De grafjes zijn niet klassiek in te richten. Dat betekent dat er geen steen of markering van de plek is. De begrafenis kost u daarom niets. Wel kunt u een naamplaatje plaatsen op het herdenkingsmonument. Wilt u wel een traditioneel graf met grafsteen, dan kunt u gebruik maken van een kindergraf. Hier zijn wel kosten aan verbonden.   

Geboorteaangifte levenloos geboren kind

U mag aangifte doen van een levenloos geboren kind. Dan wordt er een ‘akte van geboorte (levenloos)’ opgemaakt. Dit is niet verplicht als de zwangerschap korter dan 24 weken duurde.

Heeft u vragen?

Hebt u vragen of wilt u een afspraak maken? Dan kunt u ons bellen op 0525 -688 688. Wij helpen u graag met uw vragen. Ook kunt u direct met ons een afspraak maken voor de begrafenis.