Zwerfafval

Zwerfafval zorgt voor een vervuilde leefomgeving, is slecht voor het milieu, uzelf en de dieren. De gemeente zorgt dat de straten en wijken netjes zijn. Maar we kunnen niet zonder de hulp van onze inwoners bij het schoonhouden van onze gemeente.

Zelf zwerfafval opruimen

U kunt zich aanmelden als Wijkheld. Met het project Wijkhelden brengt de gemeente inwoners bij elkaar die zich inzetten voor een schone leefomgeving. Jongens en meisjes onder begeleiding van een volwassene en volwassenen alleen of in groepjes lopen regelmatig een schoonmaakronde door de buurt en ruimen het zwerfafval op.

Aanmelden als Wijkheld

Voordelen Wijkhelden

Geregistreerde Wijkhelden hebben voordelen. Ze krijgen bijvoorbeeld veiligheidshesjes, goede knijpers en speciale afvalzakken. Ook zijn ze tijdens de schoonmaakronde verzekerd. Wijkhelden uit groep 3 tot en met 8 van de basisschool ontvangen bovendien voor elke schoonmaakronde een zakcentje van de gemeente. Ook is het mogelijk om het verzamelde afval op te laten halen. Na het aanmelden van de volle afvalzak kunt u deze voor de woning plaatsen.. Meer informatie over Wijkhelden is te vinden op de website Wijkhelden.