Organisaties die u helpen

Bekijk hieronder de organisaties die u kunnen helpen bij vragen over opvoeden en opgroeien van kinderen en hulp bij verslaving van jongeren.

Stichting WIEL

Een samenleving waarin iedereen telt en mee kan doen. Een samenleving waarin iedereen zo lang mogelijk sociaal actief kan zijn. Dat is de droom en daar gaat Stichting WIEL voor.

Bij welzijnsorganisatie Stichting WIEL kunt u terecht voor informatie en activiteiten rondom:

  • vrijwilligerswerk,
  • jongerencentra,
  • senioren,
  • sport en vrije tijd,
  • leven met beperkingen,
  • vacatures.
Centrum voor Jeugd en gezin Elburg

Het Centrum voor Jeugd en Gezin (CJG) is voor iedereen die informatie of advies wil over opvoeden, opgroeien en hulp bij problemen. Het CJG richt zich op iedereen van -9 maanden tot 23 jaar, hun ouders/opvoeders en professionals.

GGD Noord- en Oost Gelderland

GGD Noord- en Oost-Gelderland is de gezondheidsdienst van 22 gemeenten, waaronder Elburg. De GGD biedt een gezond houvast en bewaakt, beschermt en bevordert de gezondheid van de inwoners. U kunt contact opnemen met de GGD voor allerlei vragen op het gebied van gezondheid, sport, milieu en reizen.

Tactus Verslavingszorg

De zorg van Tactus focust zich op de kracht en mogelijkheden van mensen. Dat betekent niet dat iemand het volledig zelf moet uitzoeken. Tactus is er om te helpen. Zij helpen de cliënt maar ook naasten en professionals. Tactus Verslavingszorg heeft een inloopspreekuur in de gemeente Elburg. Het inloopspreekuur vindt één keer per twee weken plaats in de even weken op de woensdagochtend van 10.00 tot 12.00 uur in 't Huiken te Elburg.

Dit spreekuur is bedoeld voor inwoners van de Gemeente Elburg, professionals werkzaam in de gemeente Elburg en vrijwilligers die actief zijn voor de gemeente Elburg. Iedereen is vrij om langs te komen met vragen rondom middelengebruik/misbruik, of om zorgen te delen over iemand in de omgeving of zichzelf aan te melden voor ondersteuning of behandeling. Wilt u als professional of vrijwilliger meer weten over een bepaald middel? Heeft u een casus waarin middelengebruik speelt? Of wilt u tips om middelengebruik bespreekbaar te maken? Wij denken graag met u mee!

Afspraak maken

Komt de woensdagochtend voor u of uw cliënten/patiënten minder goed uit? Dan kunt u rechtstreeks bellen met Sanne Dijkgraaf van Tactus Verslavingszorg voor het maken van een nieuwe afspraak. U kunt haar bereiken op telefoonnummer: 06-12966937 of per mail s.dijkgraaf@tactus.nl. Daarnaast is zij van dinsdag t/m vrijdag tussen 8.30 en 17.00 uur ook buiten het spreekuur om bereikbaar voor vragen of ter consultatie.

Meer informatie

Kijk voor meer informatie over Tactus Verslavingszorg op de website www.tactus.nl.

Wijkontmoetingscentra

Een Wijkontmoetingscentrum is een plek in de wijk waar bewoners uit de wijk elkaar ontmoeten, samen koffie drinken, de krant lezen en bijvoorbeeld een gezelschapsspel spelen. Burgers en organisaties organiseren er tal van activiteiten en bijeenkomsten, zoals een wijkrestaurant, bridgeavond of ruilbeurs. U kunt binnenlopen voor de ontmoeting met anderen, wanneer u een luisterend oor wilt vinden, of wanneer u zelf een initiatief wilt opstarten in uw wijk. Op de volgende plaatsen zijn wijkontmoetingscentra: