Heleen Hofstede

"Wat is er nou nog mooier dan meewerken aan een onvergetelijke dag voor een bruidspaar. Nou, dan weet u dus ook waarom ik Buitengewoon Ambtenaar van de Burgerlijke Stand ben. Wellicht ontmoeten we elkaar!"

Trouwambtenaar Heleen HofstedeGraag stel ik me even voor: Ik ben Heleen Hofstede- Beuzenberg. Echtgenote, moeder en oma. Eind vorige eeuw aangesteld als BABS, verbonden aan de gemeente Elburg (dat maakt indruk nietwaar als je het zo formuleert). Een aantal jaren volop werkzaam geweest in een tijd waarin nog veel huwelijken gesloten werden.

Vanaf 2000 heb ik me ook weer op het onderwijs gestort. Toen ik een vaste benoeming kreeg aan de Chr. Basisschool Prins Willem Alexander te Oostendorp, bleken beide activiteiten moeilijk verenigbaar. Ik bleef daarom tot begin 2018 BABS “aan de zijlijn”, d.w.z. zo af en toe nog een huwelijk op aanvraag.

Echter, een leven kenmerkt zich veelal door het verschuiven van tonelen. Onderwijs, althans in een vaste betrekking is passé voor mij. Dus…weer alle ruimte voor het sluiten van huwelijken en geregistreerde partnerschappen. Een feest op zich, temeer daar je bezig bent je te richten op de wensen van een ander, en laten we eerlijk zijn, daar word je allesbehalve minder van. Sterker nog…het verrijkt je leven als je luistert naar partners die heel bewust kiezen om met elkaar verder te gaan.

Dus: wil je in het huwelijksbootje stappen, dan kun je wellicht met mij in zee gaan.