Winkelen in de gemeente

Het is prettig winkelen in de gemeente Elburg, voor toeristen en inwoners. Hier vindt u informatie over winkelgebieden in Elburg/Oostendorp, 't Harde en Doornspijk/Hoge Enk.

Winkels Elburg/Oostendorp

De vesting Elburg vormt het historische hart, maar is ook het hoofdwinkelcentrum van Elburg. Daarnaast heeft Elburg nog een winkelcentrum: De Vrijheid. Deze bevindt zich in de woonwijken ten oosten van de vesting. 

Historische binnenstad Elburg
De vesting Elburg vormt het historische en het functionele hart van Elburg. De vesting Elburg is de historische kern van de gemeente en is tevens het hoofdwinkelcentrum van Elburg. Ook zijn hier de meeste horecabedrijven gevestigd. De winkelvoorzieningen in de vesting hebben een lokale- en streekverzorgende functie. Het aanbod in de binnenstad wordt gekenmerkt door een ruim assortiment.

Vanwege de historische achtergrond zijn er veel kleinere winkels. Ook zijn er een aantal grotere winkels. Een deel van het aanbod is gericht op toerisme. De vesting Elburg is autoluw en u kunt 'binnen de muren' alleen parkeren met parkeerschijf. Bij de Zwolsche poort, aan de Havenkade en op het 't Schootsveld zijn gratis parkeerplaatsen.

Markt Elburg
Elke dinsdagmorgen wordt op 't Schootsveld bij de Zwolsche Poort een weekmarkt gehouden. Deze markt staat er van 08:00 - 12:00 uur. Op vrijdagavond is er een koopavond tot 21:00 uur.

Winkelcentrum De Vrijheid
Het winkelcentrum De Vrijheid is gesitueerd in de diverse woonwijken ten oosten van de kern Elburg en grenst aan het medisch centrum en de muziekschool. In 2003 is het gehele winkelcentrum drastisch uitgebreid en geheel gemoderniseerd. Tevens zijn ruimschoots voldoende parkeerplaatsen aangelegd. Hiervan kan gratis gebruik worden gemaakt. Het winkelcentrum kan worden omschreven als een compleet buurtwinkelcentrum (food en non-food) en richt zich voornamelijk op de dagelijkse verzorging van de inwoners van Elburg-Oost.

Winkels 't Harde

Winkelcentrum 't Harde ligt langs de Eperweg (N309) en is daardoor goed bereikbaar. Het winkelcentrum is vooral gericht op de dagelijkse verzorging maar biedt ook een aantal non-food winkels.

De winkels in het Centrum en langs de Eperweg hebben hoofdzakelijk een verzorgende functie voor de inwoners van 't Harde, de toeristen die aan de noordelijke Veluwerand verblijven en militairen die gelegerd zijn op de legerplaats 't Harde. Het winkelcentrum 't Harde heeft voldoende parkeergelegenheid waar bezoekers gratis hun auto kunnen parkeren.

Markt 't Harde
Iedere zaterdagmorgen is er markt in Winkelcentrum 't Harde.

Winkels Doornspijk/Hoge Enk

De winkels die zich bevinden in Doornspijk en op de Hoge Enk zijn voornamelijk gericht op een verzorgende functie voor de bewoners. Naast de detailhandel is er enige (zakelijke) dienstverlening en horeca. Van supermarkt tot slager, autogarage of een restaurant.