Natuurgebieden

Let op: 

Tijdelijke bebording De Haere (zandverstuiving)

Het natuurgebied De Haere (zandverstuiving) is populair. Veel bezoekers gaan met een personenauto richting het natuurgebied. Regelmatig ontstaan daar ongewenste situaties op de toegangswegen. Door de drukte ontstaat parkeeroverlast en het achterliggende gebied is slecht of niet toegankelijk voor hulpverleningsdiensten.

Wij willen het natuurgebied graag openhouden voor wandelaars, zonder dat er gevaarlijke situaties ontstaan. Op enkele toegangswegen plaatsen we daarom tijdelijk  borden met de tekst “Gesloten voor motorvoertuigen op meer dan twee wielen”, met de toevoeging "uitgezonderd aanwonenden". Het betreft (delen van) de Badweg, Schootbruggeweg en Berkenweg.

De gemeente Elburg kent prachtig natuurschoon. Tussen Doornspijk en 't Harde vindt u bijvoorbeeld de Doornspijker Heide en de Zandverstuiving. Zeker een bezoekje waard als u in de buurt bent.

Elburg biedt qua natuur voor ieder wat wils. Prachtig gelegen aan de randmeren en in de nabijheid van prachtige natuurgebieden en landgoederen. In de omgeving zijn diverse fiets- en wandelroutes door afwisselende natuurlandschappen en het veluwemeer biedt ruimte voor vele vormen van watersport.

De gemeente Elburg kent prachtig natuurschoon. Tussen Doornspijk en 't Harde vindt u bijvoorbeeld de Doornspijker Heide en de Zandverstuiving. Zeker een bezoekje waard als u in de buurt bent. U kunt er Zandverstuivingheerlijk wandelen of een fietstocht maken. Daarnaast bieden de randmeren volop vertier voor jong en oud. Sprankelende beekjes en wuivende rietkragen rondom het Veluwemeer en Drontermeer. En dan niet te vergeten de statige landgoederen waar u al wandelend of fietsend de cultuur van weleer kunt opsnuiven.

Zandverstuiving De Zoom (De Haere)

Een zandverstuiving is een open plek in de heide waar geen enkele begroeiing optreedt en waar het zand door wind en door water (regenbuien) verstoven wordt. Zandverstuiving De Zoom kent bijzondere flora en fauna, waaronder de jeneverbesstruik. Het is een prachtig gebied om te wandelen of langs te fietsen.
Aan het einde van de Badweg, vanaf de Bovenweg, is er mogelijkheid om de auto te parkeren. Het is dan nog maar een klein stukje lopen naar de zandverstuiving. Achter de zandverstuiving vindt u de Doornspijkse Heide. Toegankelijk via een hek.

Doornspijkse Heide

Mooi natuurgebied. De route over de Doornspijkse Heide leidt u langs de zandverstuiving De Zoom.