Fiets- en wandelroutes

De gemeente Elburg beschikt over prachtige natuurgebieden die zeer geschikt zijn voor een fiets- en wandeltocht. Bij de VVV Elburg kunt u terecht voor verschillende wandel- en fietsroutes in de gemeente Elburg. Kijkt u ook eens op de website van Routebureau Veluwe, daar kunt u terecht voor mooie routes op de Veluwe. U vindt een groot aanbod Veluwse fietsroutes, wandelroutes, mountainbikeroutes en ruiter-menroutes.

Klompenpaden Elburg

De gemeente Elburg beschikt over 2 klompenpaden: het Vrijheijtpad en het Thornspiccerpad.

Vrijheijtpad

Het Vrijheijtpad is een rondwandeling van negen kilometer door het buitengebied van Elburg en is te verlengen tot veertien kilometer. Het is een wandeling langs oude verdedigingswerken, over kerkenpaden en oude landgoederen.

Thornspiccerpad

Het Thornspiccerpad is een Klompenpad voor de echte wandelaar, want deze rondwandeling is maar liefst 20 kilometer maar is te verkorten tot negen kilometer. De route loopt langs beken, over eeuwenoude kerkenpaden, door weilanden, heidevelden, zandverstuivingen en over fraaie landgoederen. De routes starten vanaf de Havenkade ter hoogte van nummer 21 en parkeerplaats het Schootsveld.

Brochure en app

Het Thornspiccerpad is gemarkeerd met paarse klompjes en het Vrijheijtpad is gemarkeerd met groene klompjes. De brochures met een beschrijving van de route en bezienswaardigheden zijn onder andere verkrijgbaar bij Restaurant Lucca, Restaurant Halfweg, Molen de Tijd, A. Vogel Tuinen en VVV’s in de regio. Klompenpaden zijn verboden voor honden in verband met verstoring van vee en wild. Waar de route gebruik maakt van bestaande paden gelden uiteraard de heersende regels. Routenavigatie en informatie over landschap en cultuurhistorie is ook beschikbaar via de Klompenpaden app. Kijk voor meer informatie op www.klompenpaden.nl of op de Facebookpagina.