Haven Elburg

Ligplaatsen 640x360Prachtig gelegen aan de randmeren ligt Hanzehaven Elburg. Via het Veluwemeer en het Drontermeer kunnen watersporters de haven bereiken.

De haven heeft 100 ligplaatsen voor passanten en ruim 200 vaste ligplaatsen. De vaste ligplaatsen worden ook gebruikt voor passanten op het moment dat deze vrij zijn. In 2016 is het nieuwe Havenkantoor geopend. Hierin bevinden zich mooie toilet- en douchevoorziening voor de bezoekers aan de Hanzehaven.

De haven ligt net buiten de oude vesting van Elburg. De voormalige Hanzestad Elburg heeft nog veel van haar karakteristieke elementen weten te bewaren. Het staat dan ook bekend als stad met de meeste monumenten op het kleinste oppervlakte in ons land. De oude stadsmuur, de grachten met stadswallen, de Visafslag, het Middeleeuws Angietenklooster, alles ademt de sfeer van weleer.

In het gezellige centrum, dat direct gelegen is aan de Hanzehaven, kunt u genieten van een ruim winkelaanbod en vele horecagelegenheden met zonnige terrassen. Kom sfeer proeven en geniet van alles wat Elburg te bieden heeft.

U kunt met het openbaar vervoer de haven bereiken. Kijk hiervoor op de website www.9292.nl en voer als bestemming 'Havenkade Elburg' in.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met havenmeester Henk Kroes op tel.: 06-51490030.