Ondersteuning (startende) ondernemers

Als ondernemer kunt u een beroep doen op verschillende ondersteuningsmogelijkheden. Bijvoorbeeld financiële ondersteuning en hulp bij het starten van uw eigen bedrijf.

Fianciële ondersteuning

De gemeente kan u financieel ondersteunen. De mogelijkheden en voorwaarden voor ondersteuning staan in het Besluit bijstandsverlening zelfstandigen. U kunt een beroep doen op ondersteuning als:

  • U een uitkering heeft en een eigen bedrijf wilt beginnen. Deze ondersteuning bestaat uit maximaal 36 maanden aanvullende inkomensondersteuning en/of het verstrekken van bedrijfskapitaal als lening.
  • U zelfstandige bent en tijdelijke financiële problemen heeft. Deze ondersteuning bestaat uit een tijdelijke uitkering die het inkomen aanvult tot bijstandsniveau en/of het verstrekken van bedrijfskapitaal als lening. Voorwaarde is dat uw bedrijf levensvatbaar is.

Hulp aan ondernemers Elburg via '155-help-een-bedrijf'

Met het initiatief ‘155-help-een-bedrijf’ kunnen ondernemers uit Elburg kosteloos terecht bij het Instituut voor het Midden- en Kleinbedrijf (IMK) voor bedrijfsadvies en ondersteuning. Doel van dit initiatief is om tijdig in gesprek te komen met ondernemers die in zwaar (financieel) weer verkeren, of daarin terecht dreigen te komen. Kijk voor meer informatie op www.155.nl

IkStartSmart©, jij ook?

IkStartSmart© helpt jou op weg naar het doel dat je voor ogen hebt. Zij bieden je ondersteuning op maat met een eigen coach. Behalve een coach hebben ze je nog veel meer te bieden. Denk aan ondersteuning bij het opbouwen van je netwerk, een trainingsprogramma om je ondernemingsvaardigheden te verbeteren, een adviespool waar je specifieke vragen kunt stellen aan specialisten met verschillende kennisgebieden of de toegang tot microkrediet. Meer informatie lees je op IkStartSmart©, jij ook?

Meer informatie over ondersteuning (startende) ondernemers

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de gemeente via tel. 0525-688688. Of kijk op een van onderstaande websites: