Ondersteuning (startende) ondernemers

Als ondernemer kunt u een beroep doen op verschillende ondersteuningsmogelijkheden. Bijvoorbeeld financiële ondersteuning en hulp bij het starten van uw eigen bedrijf.

Financiële ondersteuning

Als u ondernemer of starter bent kan de gemeente u financieel ondersteunen. De mogelijkheden en voorwaarden voor ondersteuning staan in het Besluit bijstandsverlening zelfstandigen. U kunt een beroep doen op deze ondersteuning als:

  • u een uitkering heeft en een eigen bedrijf wilt beginnen. De ondersteuning bestaat dan uit maximaal 36 maanden aanvullende inkomensondersteuning en/of het verstrekken van bedrijfskapitaal als lening;
  • u zelfstandige bent en tijdelijke financiële problemen heeft. Deze ondersteuning bestaat uit een tijdelijke uitkering die het inkomen aanvult tot bijstandsniveau en/of het verstrekken van bedrijfskapitaal als lening. Voorwaarde is dat uw bedrijf levensvatbaar is.

De Startversneller

De Startversneller is een initiatief van de Provincie Gelderland, waarmee starters een duwtje in de rug kunnen krijgen. Er zijn vouchers te verkrijgen van max. € 1.000 die besteed kunnen worden aan een coach- en opleidingstraject. Denk daarbij aan ondersteuning bij het opbouwen van een netwerk, een trainingsprogramma om ondernemersvaardigheden te verbeteren, een adviespool waar specifieke vragen kunnen worden gesteld aan specialisten met verschillende kennisgebieden of de toegang tot microkrediet. Meer informatie over De Startversneller is te verkrijgen bij Oost NL en via www.destartversneller.nl.

Het Startercollectief Veluwe

Het Starterscollectief Veluwe is er voor ondernemers die maximaal vijf jaar geleden een bedrijf gestart zijn. Zij brengen deze starters bij elkaar zodat kennis en ervaring uitgewisseld kan worden. Er vinden maandelijks bijeenkomsten plaats op verschillende locaties in de regio. Zo worden er bijeenkomsten georganiseerd over het werven van klanten, het gebruik van social media, financiering, marketing, succesvol netwerken en meer. Tijdens deze avonden geven deskundigen waardevolle adviezen uit hun eigen praktijk. Verder wordt elk voorjaar een interessante Startersdag georganiseerd. Juist het delen van tips en ervaringen met andere starters zorgt ervoor dat men met nieuwe ideeën verder kan met de groei van het eigen bedrijf. Meer informatie is te vinden op www.starterscollectiefveluwe.nl.

Hulp aan Elburgse ondernemers via '155-help-een-bedrijf'

Elburgse ondernemers die financieel in zwaar weer verkeren, of daarin terecht dreigen te komen, kunnen contact opnemen met ‘Stichting 155-help-een-bedrijf’. Samen met u wordt bekeken of er een ondernemersregeling is waar u gebruik van kunt maken, en welke financieringsmogelijkheden het best bij uw bedrijf passen. Ook als u een oplossing voor een conflict zoekt, of zich afvraagt wanneer u uw bedrijf het beste kunt verkopen kunt u bij Stichting 155 terecht.
De ondersteuning is kosteloos en gaat uit van het Instituut voor het Midden- en Kleinbedrijf (IMK). Kijk voor meer informatie op www.155.nl.

Meer informatie over ondersteuning aan (startende) ondernemers

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de gemeente via tel. 0525-688 688, of kijk op een van onderstaande websites: