Bedrijventerrein Kruismaten - Elburg

Omschrijving

Bedrijventerrein Kruismaten is een bedrijventerrein aan de westkant van Elburg van ca. 50 hectare. Het terrein grenst aan de haven en het Drontermeer en is bestemd voor bedrijven in de milieucategorieën 1 t/m 5.1.

Er zijn meerdere bedrijven gevestigd die zich richten op scheepsonderhoud en jachtmakelaardij. Verder kenmerkt dit terrein zich door de mix van grootschalige bedrijven en bedrijven in het midden- en kleinbedrijf. Ook zijn enkele bedrijfswoningen op Kruismaten te vinden. Via de Oostelijke Rondweg is Kruismaten direct aangesloten op de N308/N309 (Zuiderzeestraatweg). Op het bedrijventerrein ligt een glasvezelnetwerk.

Met A. Vogel, Elburg Foods en Machinefabriek Elburg herbergt Kruismaten een aantal grote, internationale bedrijven die zorgen voor veel spin-off naar lokale bedrijvigheid. Daarnaast bevat Kruismaten bedrijven actief in de autobranche, de bouwsector en de zakelijke dienstverlening. Aan de Havenkade is ’s werelds grootste zandsculpturenexpositie te vinden, Zandverhalen.

Locatie

Bedrijventerrein Kruismaten is een bedrijventerrein aan de westkant van Elburg van ca. 50 hectare. Het terrein grenst aan de haven en het Drontermeer.

Beschikbare kavels

Op Kruismaten zijn geen gemeentelijke bedrijfskavels meer beschikbaar.

Meer informatie