Gevonden of vermiste dieren

Heeft u een dier gevonden dat in nood is of verdwaald lijkt? Dan kunt u dit melden bij Dierencentrum De Ark. Zij vangen gevonden en gewonde dieren op voor de gemeente Elburg. Zij verlenen eerste hulp aan gevonden dieren in nood.

Waarvoor kunt u De Ark bellen?

U kunt Dierencentrum De Ark bellen voor gevonden of gewonde:

  • Honden
  • Katten
  • Kleine huisdieren (zoals tamme konijnen, cavia’s of parkieten)
  • Kleine wilde dieren (zoals egels, eekhoorns en wilde vogels)

Vaak wordt telefonisch bepaald of de dierenambulance moet komen, hiervoor stellen ze u enkele vragen. Alle gevonden dieren meldt Dierenopvangcentrum De Ark aan bij Amivedi.

Grote wilde dieren in nood

Grote wilde dieren, zoals zwijnen en reeën, in nood moeten gemeld worden bij de gemeente of rechtstreeks bij Stichting Groennetwerk zodat ook zij zorg en aandacht krijgen.

Huisdier vermist of gevonden

Op de website van Amivedi kunt u kijken wat u kunt doen als uw huisdier vermist is. Ook kunt u op deze website kijken of uw huisdier gevonden is.

Landbouwhuisdier vermist of gevonden

Heeft u een paard, pony, geit of schaap gevonden? Deze dieren worden opgevangen in de schutstal Van Weeghel. U kunt ook contact met hen opnemen als u één van deze dieren kwijt bent. Mogelijk is uw dier gevonden en is deze hier gestald.

Overleden huisdieren

Is uw huisdier overleden? Kleine dieren (tot formaat middelgrote hond) mag u op uw eigen terrein begraven. Zorg ervoor dat het graf voldoende diep is, minimaal 1,5 meter voor honden en katten. U kunt uw overleden huisdier ook laten begraven of cremeren.

Contactgegevens

Voor alle gevallen zijn het dierencentrum en de dierenambulance bereikbaar tussen 8.00 en 18.00 uur. Echter in levensbedreigende situaties is de dierenambulance 24/7 bereikbaar.

Vindt of ziet u een dier in nood: bel de dierenambulance! 0341-230529

Naast het regelen van transport zal de centrale van de dierenambu­lance u ook telefonisch adviseren. Vaak bent u daarmee en vooral het dier al geholpen.

Dierenopvangcentrum De Ark
Leuvenumseweg 70, Harderwijk
Tel. 0341 41 61 27
www.dierencentrumdeark.nl
info@dierencentrumdeark.nl

Dierenambulance Noord West Veluwe
Celsiusstraat 18-11, Harderwijk
Tel. 0341 23 05 29
www.dierenambulance.eu
info@dierenambulance.eu