Ongedierte bestrijden

Als u last heeft van ongedierte (bijvoorbeeld muizen, ratten, wespen), moet u zelf een een ongediertebestijder in de arm nemen.

De eikenprocessierups komt steeds meer voor in Nederland. U kunt door dit beestje veel last krijgen van jeuk. De gemeente zorgt voor de bestrijding van de rupsen. Voordat de rupsen de boom kunnen aantasten, zal de gemeente het nest leegzuigen. Ook de bastaardsatijnrups kan voor overlast zorgen. Heeft u last van jeuk, spoel dan goed af met water en neem eventueel contact op met de huisarts of GGD.

Melden processierups

Dit kan voor gemeentelijke bomen via het formulier melding openbare ruimte of een whatsappbericht te sturen naar 0633211564 of bellen met 0525 688 688. Voor de bomen die langs een provinciale weg (bijv Zuiderzeestraatweg of Eperweg) staan kunt u bellen met 026 359 99 99 of dit formulier invullen: https://milieuklacht.gelderland.nl/Melding/Doen

Op deze digitale kaart staan alle eiken die in onze gemeente aanwezig zijn. Ook geeft de kaart plekken aan waar niet biologisch mag worden bestreden i.v.m. de Flora- en faunawet. Deze plekken staan op de kaart aangegeven met geel/oranje.

Luizen

Als er luizen in de bomen van de gemeente zitten, kan dit erg vervelend zijn. Toch is dit niet schadelijk en is de plakkerige substantie gemakkelijk te verwijderen. Daarom worden luizen niet bestreden.