Gezondheidszorg voor Oekraïense vluchtelingen

Vluchtelingen uit Oekraïne die in Nederland verblijven kunnen medische zorg krijgen als zij dat nodig hebben. Op deze pagina leest u hoe de medische zorg geregeld is voor vluchtelingen uit Oekraïne.

Waar vind ik informatie over zorg in Nederland?

U heeft recht op zorg in Nederland. Op de website www.refugeehelp.nl/nl/get-help staat alle belangrijke informatie over gezondheidszorg in Nederland. Van zorg door een huisarts, tandartszorg, hulp bij zwangerschap en geestelijke hulp bij bijvoorbeeld het omgaan met trauma’s. U vindt hier informatie in de talen Nederlands, Oekraïens en Russisch.

Waar vind ik informatie over de vergoedingen voor medische zorg in Nederland?

Op de website www.zorgverzekeringslijn.nl/jouw-situatie/uit-oekraine/ staat veel informatie over hoe de zorg voor Oekraïners in Nederland vanaf 1 juli 2022 is geregeld. De informatie is ook beschikbaar in het Oekraïens. Ook is het mogelijk via de chat vragen te stellen.

Informatie over zwangerschap en bevallingen voor Oekraïense vluchtelingen

In Nederland doen we er alles aan om zo goed mogelijk zorg te bieden aan de moeder en de baby. Het kan zijn dat deze zorg anders is georganiseerd dan in het eigen land. Uitgelegd wordt welke zorg Oekraïense vrouwen krijgen tijdens hun zwangerschap, bevalling en in de periode daarna. De informatie is in meerdere talen beschikbaar. 

Kijk voor meer informatie op de website www.kennisnetgeboortezorg.nl/.

Waar vind ik informatie over infectieziekten en vaccinaties (inclusief Corona)?

Kijk voor meer informatie over infectieziekten en vaccinaties (inclusief Corona) op de website van de GGD: www.ggdnog.nl/.

Meer informatie over het rijksvaccinatieprogramma Corona kunt u vinden op de volgende website: rijksvaccinatieprogramma.nl/english.

Meer informatie over Corona in diverse talen kunt u vinden via: www.pharos.nl.