Band op spanning

BandenpompEr rijden nog veel auto’s met onderspanning. Dit zorgt voor extra CO2-uitstoot, brandstofverbruik, bandenslijtage, een langere remweg en oplopende kosten voor de automobilist. Met een regelmatige check én je banden op de juiste spanning, voorkom je dit. Gebruik daarom de gratis slimme bandenpomp. Deze staat bij Winkelcentrum De Vrijheid aan het Vooronder (parkeerruimte achter supermarkt De Plus) in Elburg.

Handig in gebruik

De bandenpomp is door iedere automobilist eenvoudig te gebruiken. Op kenteken kan de juiste bandenspanning worden opgevraagd. De touch screen display helpt met het juist instellen, geeft tijdens gebruik weer wat er gebeurt en toont na afloop direct de besparingen in euro’s en verminderde uitstoot. Zo is het makkelijk om zelf (vaker) de spanning te controleren.

Met de slimme bandenpomp wil gemeente Elburg, samen met provincie Gelderland en De Groene Garage bijdragen aan een schonere en veiligere samenleving. De bandenpomp is voor iedere automobilist, 24 uur per dag, gratis te gebruiken. De pomp is gemaakt van duurzaam materiaal en werkt geheel op zonne-energie.