Maak je tuin klimaatproof!

Tuincoach Wilde bloemenZo richting het voorjaar bij de eerste warme zonnestralen, nemen vaak ook de tuinkriebels toe. Denk je erover om de tuin aan te pakken? Denk dan ook eens aan het klimaat. Je kunt je tuin aanpassen zodat deze bestand is tegen extreem weer zoals, hevige regenval, langdurige droogte en hittegolven. Vrijwillige tuincoaches uit de regio staan klaar om je hier gratis bij te helpen.

Waarom is het aanpassen van de tuin zo belangrijk?

Het aanpassen van de tuin aan het veranderende weer is belangrijk. Het helpt om wateroverlast te voorkomen en de tuin koeler te houden tijdens warme dagen. Ook biedt een groene tuin een thuis voor verschillende planten en dieren, wat goed is voor de natuur.

Tuincoaches helpen je hierbij

De vrijwillige tuincoaches zijn experts in het aanpassen van de tuin aan extremere weersomstandigheden. Zij staan klaar om je te adviseren en te ondersteunen bij het aanleggen van de tuin voor de toekomst.

Of het nu gaat om het kiezen van de juiste planten, het aanleggen van een regenwatervijver of het vergroenen van verharde oppervlakken, de tuincoaches zijn er om te helpen. Daarnaast weten zij precies welke subsidies en regelingen er zijn voor het vergroenen van tuinen. Ze kunnen helpen met het aanvragen van subsidies en het vinden van financiële ondersteuning voor tuinprojecten. Zo wordt het vergroenen van de tuin niet alleen goed voor het klimaat, maar ook voor de portemonnee!

Duurzaamheidsloket Noord Veluwe

De tuincoaches zijn een initiatief van het Duurzaamheidsloket Noord Veluwe. Dit is een samenwerking tussen de gemeenten Putten, Ermelo, Harderwijk, Nunspeet, Elburg, Oldebroek en Hattem. Samen werken deze gemeenten aan een gezonde, klimaatbestendige en leefbare omgeving, waar inwoners kunnen werken, recreëren en wonen.

Een tuincoach aanvragen?

Dat kan via www.duurzaamheidsloketnoordveluwe.nl. Geen tuin maar wel een balkon? Ook dan kan een tuincoach jou prima adviseren. Wij wensen je alvast veel tuinier-plezier!