Duurzame keuzes voor wagenpark

Vrachtenwagen gemeente ElburgWaar het kan, kiezen voor duurzaam. Dat is een stap waar we ons steeds bewuster van worden en die we al zoveel mogelijk toepassen als het gaat om ons gemeentelijk wagenpark. Zo gebruiken we al enige tijd een duurzame brandstof voor onze voertuigen. Door het gebruik hiervan leveren we een actieve bijdrage aan het verminderen van CO2 en andere schadelijke emissies.

Veel verschil met duurzame diesel

Voor onze voertuigen gebruiken we HVO-diesel; een nieuw type duurzame diesel die wordt gemaakt van plantaardige oliën en restafval. Dit geeft een CO2-reductie van maar liefst 90% ten opzichte van gewone diesel. Over 2023 hebben we als gemeente Elburg hiervoor het CO2-reductie certificaat mogen ontvangen van de leverancier waaruit blijkt dat de uitstoot verminderd is van 240.000 kg naar 24.000 kg CO2.

Ook als voertuigen/machines aan vervanging toe zijn, kijken we zoveel mogelijk of dit duurzaam kan; bij voorkeur stappen we dan over op elektrisch. Door bewust te kiezen voor een duurzame brandstof voor onze voertuigen of waar mogelijk elektrisch, dragen we stap voor stap bij aan meer duurzame mobiliteit van de eigen organisatie.

Kijk voor nog meer duurzame acties op www.elburg.nl/klimaatestafette. Want samen lopen we de race voor een beter klimaat.