Verdacht signaal? Meld het ons!

Bent u getuige van een verdachte situatie of locatie? Ziet u verdacht gedrag of een strafbaar feit gebeuren? Dan kunt u dit melden bij de gemeente. Als u wilt kunt u de melding anoniem doen. Is er direct hulp nodig? Meld het de politie. De politie beoordeelt wat de mogelijkheden zijn om direct actie te ondernemen.

Criminaliteit/ overlast melden 

Signalen

Als de bovenwereld en onderwereld met elkaar verweven raken, noemen we dat ‘ondermijning’. Voorbeelden van ondermijning zijn hennepplantages of xtc-labs in loodsen of woningen, het witwassen van geld door (horeca)onder- nemers, zorg- of uitkeringsfraude, en seksuele- of arbeidsuitbuiting.

Samen sterk 

Als gemeente werken we nauw samen met andere partijen om ondermijnende criminaliteit aan te pakken. Dat doen we onder meer samen met de politie, het Openbaar Ministerie, woningcorporaties en onze buurgemeenten. Samen maken we een vuist tegen de criminelen. Ook u kunt helpen!

Wat kunt u doen? 

Ondermijnende activiteiten vinden meestal stiekem plaats. Maar wie goed oplet, kan de activiteiten soms opmerken. U bent onze ogen en oren op straat! Meld de signalen! Dat kan op verschillende manieren.

Meld uw signaal nu!

Meld uw verdachte situatie via het formulier Criminaliteit / overlast melden, bel de politie via 0900 - 8844 of bel Meld Misdaad Anoniem via 0800 - 7000. Is uw melding spoed of is er sprake van een heterdaad? Bel dan 112. Twijfel niet of u een signaal zult melden! Elke melding is belangrijk. 

Wat gebeurt er met uw melding?

Wij gebruiken uw melding om een beter beeld te vormen van de aard en omvang van de situatie en bespreken de melding met bijvoorbeeld de politie. Indien gewenst geven wij u een terugkoppeling van het resultaat.

Anonimiteit

Meld Misdaad Anoniem is een onafhankelijke organisatie. De anonimiteit en veiligheid van de melders is van hoofdbelang. Alleen als de anonimiteit gewaarborgd kan worden, wordt de anonieme melding doorgestuurd naar de partners, zoals de politie en andere opsporingsdiensten. De anonimiteit van de melder is belangrijker dan het oplossen van een zaak. Bekijk 'Hoe werkt online melden' op de website van Meld Misdaad Anoniem.

Samen houden we Elburg veilig