Flitsvergunning

Een flitsvergunning is mogelijk voor het aanvragen van eenvoudige bouwwerken. Hebben meer woningen in uw straat een dakkapel aan de voorzijde. En wilt u er ook graag één plaatsen? Wilt u een garage of overkapping bij uw woning bouwen? Dan kan de flitsvergunning uitkomst bieden. Bekijk de lijst met eenvoudige bouwwerken.

De flitsvergunning is de standaard aanvraagprocedure, maar dan versneld. Wij proberen om binnen 5 werkdagen een beslissing te nemen op uw aanvraag. Normaal is dit na 8 weken.

De flitsvergunning geldt alleen voor Doornspijk, Elburg en ‘t Harde. Voor de binnenstad (Beschermd Stadsgezicht Elburg) geldt dit niet. De gemeente beslist of uw aanvraag voor de snelle procedure in aanmerking komt.

Aanvragen flitsvergunning via Omgevingsloket

Wanneer voldoet mijn aanvraag aan de vereisten van een flitsvergunning?

Om in aanmerking te komen voor de snelle omgevingsprocedure moet de aanvraag aan bepaalde vereisten voldoen. Bekijk de vereisten van een flitsvergunning.

Waarop wordt mijn aanvraag getoetst?

Wij toetsen uw aanvraag aan de hand van verschillende onderdelen. Bekijk de onderdelen waarop uw aanvraag getoetst wordt.

Wat kost het aanvragen van een flitsvergunning?

U betaalt alleen de kosten voor de aanvraag van een omgevingsvergunning en niet extra voor de flitsvergunning. Deze kosten voor een aanvraag worden leges genoemd. U vindt een overzicht van de leges in de tarieventabel die staat in de legesverordening Elburg 2024.

Hoe lang duurt het voordat ik mag bouwen?

Dient u de aanvraag op een werkdag voor 09.00 uur in? En voldoet de aanvraag aan de voorwaarden? Dan ontvangt u binnen 5 werkdagen het besluit per e-mail. 
Het is van belang om tijdig contact op te nemen met omwonenden. De ervaring leert dat hiermee veel bezwaarprocedures worden voorkomen.

Vragen

Heeft u nog vragen over de flitsvergunning? Neem dan contact met ons op via tel. 0525 688 688.