Vakantie

Henk Wessel mei 2022Van onze communicatieadviseur kreeg ik min of meer de opdracht - of zo u wilt de suggestie - om iets te vertellen over de grote voordelen van onze economische samenwerking in de regio Zwolle. Want een vitaal lokaal bedrijfsleven is van groot belang voor onze samenleving.

Natuurlijk werken we samen met andere gemeenten aan voldoende uitbreidingsruimte voor onze bedrijven. Ook werken we samen bij het realiseren van voldoende woningen. En we zorgen samen voor voldoende opleidingsmogelijkheden. Verder sturen we op het vergroten van de flexibiliteit van onze medewerkers. Dit doen we door te enthousiasmeren en soms door opleidingen te subsidiëren. Daarmee maken we de persoonlijke doorontwikkeling mogelijk. En die is hier van groot belang.

Nu is de wethouder economie van Zwolle zeer geïnteresseerd in hoe wij jonge mensen winnen voor technische beroepen. Dit doen we in ons TechLab, de samenwerking tussen Nuborgh, bedrijfsleven en de gemeente. Die zorgt voor extra menskracht in de technische sector.
Misschien is het een idee om met de oprichting van een Zorglab de vele vacatures in de zorg in te vullen? Na de vakantie komt mijn Zwolse collega op bezoek. Dan kan hij onze innovatieve wijze van samenwerken tussen onderwijs, ondernemers en overheid met eigen ogen bekijken. Na de vakantie... Vakantie, daar wilde ik het eigenlijk over hebben!

Voor sommigen is de vakantie begonnen en anderen moeten, net als ik, nog een paar weken wachten. Om te produceren is het van groot belang dat onze belangrijkste investering - het menselijke kapitaal - goed uitrust. Geniet van de buitenlucht, doe nieuwe ervaringen op en zoek nieuwe uitdagingen. Ontvang door het zonlicht vitamine en ontspan.

Even geen deadlines, overuren, controles, bevelen, accountants, richtlijnen. Even eigen baas zijn. Even los komen van het wel degelijk gewenste en verstandige alledaagse van de werkvloer.
Misschien even je mobieltjes in de kast of in de lade van je bureau leggen? En proberen of een gewoon gesprek met echte mensen van vlees en bloed ook nog lukt? Ofwel, gewoon bij elkaar zijn en zien wat die ander bedoelt en wil zeggen.

Ik wens jullie allemaal een fijne vakantie toe!

Henk Wessel, wethouder