Agnietenklooster

Het AgnietenkloosterDe trouwzaal is gevestigd in het Agnietenklooster, gebouwd in de eerste helft van de vijftiende eeuw. In de voormalige eetzaal van het klooster worden nu de huwelijken gesloten. Het klooster is één van de markantste gebouwen in de binnenstad van Elburg. Het gebouw diende als vrouwenklooster, stadsgehoorzaal, school en gemeentehuis. Het adres is: Jufferenstraat 6 te Elburg.

Er is mogelijkheid om te trouwen op alle werkdagen én op zaterdagen. Wanneer u hierover meer informatie wilt, kunt u contact opnemen met de gemeente (0525-688 688).

Voor of na de ceremonie is er de mogelijkheid om met familie en vrienden foto's te maken in de prachtige kloostertuin.

Ontheffing trouwauto

Wanneer de auto die het bruidspaar vervoert uiterlijk als zodanig herkenbaar is (door het type auto en/of de versiering), kan de chauffeur na aankomst bij de trouwzaal aan de bode de speciale 'trouwauto-parkeerontheffing' vragen. Met die ontheffing mag de trouwauto tijdens de ceremonie op de keitjes/kinderkoppen direct naast het museum in de Jufferenstraat parkeren. Voor vertrek van het bruidspaar moet de ontheffing weer bij de bode worden ingeleverd. De ontheffing geldt niet voor volgauto's. De ontheffing geldt niet tijdens eventuele kerkelijke plechtigheid, receptie enz.

Trouwzaal

Het is niet toegestaan om in de trouwzaal of het gemeentehuis met iets te strooien. Buiten mag u strooien met rijst of echte bloemblaadjes. Ook mag u buiten gebruik maken van bellenblaas. Wij verzoeken het bruidspaar om dit ook goed te communiceren met de ceremoniemeester. Indien u gebruik maakt van de tuin, verzoeken wij u om uw eigen spullen op te ruimen.

TrouwzaalBezichtiging trouwzaal​

De trouwzaal in het oude gemeentehuis is te bezichtigen iedere 1e zaterdag van de maand. U kunt zich melden bij de balie van het Museum/VVV Elburg aan de Jufferenstraat 8 in Elburg. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met het Museum/VVV, telefoonnummer 0525-681341 of mailen naar info@museumelburg.nl.