Horstkamp

Hier vindt u de eerste informatie over nieuwbouwwijk Horstkamp. Ook in onze gemeente is de druk op de woningmarkt groot. De verwachting is daarom dat de 225 woningen die worden gebouwd een welkome aanvulling zijn op het aanbod voor de vele woningzoekers. Om belangstellenden goed van informatie te kunnen voorzien én mensen de gelegenheid te geven mee te denken, heeft de gemeente een eigen website voor dit project laten maken: www.horstkamp-elburg.nl.

De afgelopen tijd is gebruikt om de wijk op papier vorm te geven. Op 24 oktober 2023 heeft een informatieavond plaatsgevonden waar iedereen die belangstelling heeft voor een huis in Horstkamp welkom was. De avond is erg goed bezocht, dit laat de grote interesse in deze nieuwbouwwijk zien. Tijdens deze avond is het voorlopige schetsontwerp voor de wijk gepresenteerd. De reacties die daarop zijn binnengekomen, worden verwerkt in een definitief schetsontwerp. De verwachting is dat we dit in het eerste kwartaal van 2024 afronden, waarna de officiële ruimtelijke procedure (wijziging omgevingsplan) opgestart kan worden.

Het gepresenteerde voorlopige ontwerp en de ontvangen reacties zijn ook terug te vinden op de website: www.horstkamp-elburg.nl.

Wilt u op de hoogte blijven over het vervolg, schrijf u dan in voor de nieuwsbrief op www.horstkamp-elburg.nl.