Uitgangspuntenkaart
Op onderstaande kaart worden de uitgangpunten per nummer weergegeven. Vervolgens worden ze kort omgeschreven.
- Als uitgangspunt heeft de raad een programma van 60 tot en met 90 woningen vastgesteld. Qua doelgroepen is het addendum op de woonvisie het uitgangspunt.
- Gestapelde woningbouw kan een oplossing zijn voor de woningbouwopgave en biedt mogelijk ruimte voor een maatschappelijke voorziening.
- Het plangebied is onderdeel van het overgangsgebied tussen stedelijk gebied en landschap. Er kan aangesloten worden op het groene kader rond de begraafplaats.
- De lager gelegen delen van het plangebied bieden ruimte voor waterberging.
- De aan het plangebied grenzende achterkanten van percelen moeten worden ingepast.
- Op historische kaarten is te zien dat er een voetpad ligt tussen de Achterweg en Oostendorperstraatweg, een interessant aanknopingspunt.
- Een groene dooradering biedt kansen voor een klimaatbestendig en biodivers ontwerp, het DGO-kader is uitgangspunt voor de ontwikkeling.
- Het plangebied wordt ontsloten via de Achterweg en de Oostendorperstraatweg. Er moet aandacht zijn voor de noordelijk gelegen ontsluiting van de wijk Horstkamp.
- Het voorplein voor het Nuborgh College kan mogelijk toegang bieden voor langzaam verkeer naar plangebied. De Achterweg blijft de belangrijkste ontsluiting voor langzaam verkeer richting de voorzieningen.
- Bij het Nuborgh College is geluid een aandachtspunt (de richtafstand van 30 meter kan mogelijk met akoestische voorzieningen worden teruggebracht).
- Een aandachtspunt is het verkeerslawaai van de Oostelijke Rondweg en Oostendorper-straatweg, al blijft dit onder de grenswaarde. Ook eventuele geurcontouren en andere uitvoerbaarheidsaspecten worden onderzocht.