100-banenplan

De gemeente Elburg wil de kansen op de arbeidsmarkt vergroten voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Dit doet de gemeente door middel van het 100-banenplan.

Het 100-banenplan is een initiatief van Bedrijvenkring Elburg en de gemeente Elburg. Dit plan heeft als doel om binnen één jaar 100 nieuwe, duurzame banen te creëren binnen de gemeente Elburg. Daarbij richten de deelnemende bedrijven zich ook op mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. De gemeente Elburg draagt € 25.000 bij aan het project.

Tijdens de aftrap op het gemeentekantoor van Elburg is samen met het College, diverse betrokken ambtenaren, de Bedrijvenkring Elburg, mensen uit het onderwijs maar vooral de lokale ondernemers een ambitieus maar realistisch plan uitgerold. Diverse grote en kleinere werkgevers zoals Biohorma, Aannemingsmaatschappij Van Gelder, Prins Bouw, Installatiebedrijf HulstFlier, Softwarehuis Ifective, Van Zon Arbeidsbemiddeling, De Groot Installatiegroep, PM3O, Uitzendbureau Regiowerk en Inclusief Groep sloegen tijdens een inspirerende bijeenkomst de handen ineen om invulling te geven aan het 100 banenplan.

Samen maken we het waar

De initiatiefnemer Hessel Joustra, bestuurslid van de Bedrijvenkring, benadrukt dat duidelijk moet zijn welke voordelen er voor ondernemers zijn te behalen. ‘Neem bijvoorbeeld het gebrek aan technisch personeel. Ondersteuning bij het opleiden of omscholen van kandidaten draagt bij aan een oplossing. Die ondersteuning kan de gemeente geven maar dat moeten we wel van elkaar weten. We willen een omgeving creëren waarin duidelijk is wat er verwacht wordt en wat er te halen is’. Wethouder Henk Wessel is ook erg enthousiast over het initiatief en stroopt voor dit initiatief graag de mouwen op. ‘Samen maken we het waar in Elburg’.

Op deze manier kunnen er veel vacatures ingevuld worden met mensen die daarmee weer in hun eigen inkomen kunnen voorzien, terwijl de gemeente Elburg minder uitkeringen hoeft te verstrekken. Daarom hopen we dat veel Elburger bedrijven zich aansluiten bij het 100-banenplan.

Deelnemer worden van het 100-banenplan?

Belangstellende ondernemers en werkzoekenden kunnen contact opnemen met de gemeente Elburg via remon.van.de.werfhorst@elburg.nl of met de BKE via info@bedrijvenkringelburg.nl. Daarbij is het niet noodzakelijk om lid te zijn van de bedrijvenkring. Zie voor meer informatie www.bedrijvenkringelburg.nl