Welkom op ons ondernemersloket!

Henk Wessel mei 2022Ik ben Henk Wessel en mag als wethouder het taakveld economie in mijn portefeuille hebben.

Ondernemingen en ondernemers zijn onmisbaar voor een goed functionerende samenleving, een gezonde economie en gezonde bedrijven zijn hierbij de basis. Als gemeente nemen we deel in diverse overleg organen zoals de Diamant van Midden Nederland, de Regio Zwolle omdat economie bij de gemeentegrens niet ophoud. De uitstraling van onze regio waar het goed wonen en werken is, maar ook samen optrekken bij het verbeteren van de bereikbaarheid van de A-28 en de economische mogelijkheden van vliegveld Lelystad zijn zomaar een paar voorbeelden waarbij samenwerken noodzakelijk is.

Elke maand probeer ik 1 dag diverse uiteenlopende bedrijven te bezoeken om te horen wat er leeft bij u als ondernemer, waarin kunnen wij elkaar ondersteunen, wat gaat goed, wat kan beter en wat zijn de toekomstplannen. De belangrijkste eigenschappen van een ondernemer zijn nog steeds het dragen van risico en het nemen van beslissingen, dit kan en mag de gemeente natuurlijk niet overnemen. Toch is het belangrijk elkaar te informeren of te ondersteunen waar het kan.

Inmiddels hebben wij een accountmanager bedrijven in dienst, Monique de Mul. Zij kan u voorzien van informatie wanneer u met de gemeentelijk overheid te maken krijgt, bijvoorbeeld met de wens om uit te breiden.

Maar ook als wethouder economie ben ik graag bereidt een afspraak met u te maken. Met dit ondernemersloket proberen wij dienstverlening aan u te verbeteren en ervoor te zorgen dat relevante informatie voor u snel vindbaar is. Helpt u ons vooral ook door aan te geven wat op in dit loket meer, minder of beter moet. Wat ons betreft is dit loket een groeimodel.

Ik wens u een prettige ondernemerschap toe!