Kortdurende afsluitingen af- en toeritten A28

In opdracht van Rijkswaterstaat is Gebroeders Van Der Lee voornemens onderhoudswerkzaamheden uit te voeren aan het rijkswegennet. Daartoe zullen enkele af- en toeritten kortdurend (korter dan 1u) worden afgesloten.

Datum, tijd en locatie

De onderstaande toe- en afritten worden voor de duur van maximaal één uur opeenvolgend afgesloten.

Tabel

Omleiding

Bij een afgesloten afrit, wordt het verkeer door middel van een tekstwagen doorgestuurd om bij de eerstvolgende aansluiting te keren. De omrijdtijd bedraagt niet meer dan 10 minuten. Bij een afgesloten toerit, wordt het verkeer door middel van een tekstwagen via de rijksweg teruggestuurd naar de voorgaande aansluiting, om aldaar te keren en de weg te vervolgen. De omrijdtijd bedraagt niet meer dan 10 minuten.

Nood- en hulpdiensten

Nood- en hulpdiensten met prio-1 hebben toestemming de afgesloten weggedeelten te gebruiken. In de afgesloten weggedeelten wordt maximaal 50km/h gereden. Ter plaatse van de daadwerkelijke werkzaamheden rijdt men maximaal stapvoets (max 15km/h). Aanwijzingen van wegwerkers worden te allen tijde opgevolgd. Nood- en hulpdiensten voeren optische signalen. Het gebruiken van de afgesloten weggedeelten geschiedt op eigen risico.

Lijndiensten

Lijnbussen mogen gebruik maken van de afgesloten weggedeelten. Lijnbussen rijden maximaal stapvoets (max 15km/h) op de afgesloten weggedeelten. Aanwijzingen van wegwerkers worden te allen tijde opgevolgd. Lijnbussen voeren alarmverlichting binnen het werkvak. Door het gebruik van de alarmverlichting, kunnen wegwerkers het verschil zien tussen de gewone weggebruiker of iemand die welkom is in het werkvak. Het gebruiken van de afgesloten weggedeelten geschiedt op eigen risico.