Werken op afspraak

De gemeente werkt al enige jaren op afspraak. Wilt u bijv. uw paspoort vernieuwen, een rijbewijs aanvragen of een omgevingsvergunning inzien, dan dient u hiervoor een afspraak te maken via afspraak.elburg.nl. Langskomen met een afspraak heeft als voordeel dat u sneller en gemakkelijker wordt geholpen en u niet hoeft te wachten. U bent altijd direct aan de beurt!

Een afspraak maken

Een afspraak maken is heel eenvoudig via afspraak.elburg.nl

1. Kies het onderwerp of product waarvoor u een afspraak wilt maken.
  2. Kies de gewenste dag en het tijdstip.
  3. Vul uw contactgegevens in.
  4. Bevestig uw afspraak.

U ontvangt hierna per e-mail een afspraakbevestiging. Hierin staat ook hoe u een afspraak eventueel kunt wijzigen of annuleren, mocht u onverhoopt verhinderd zijn.

Geen afspraak nodig

Het blijft wel mogelijk om zonder afspraak binnen te lopen bij de servicebalie van de gemeente. Hier kunt u terecht voor:

• Het afhalen van al aangevraagde paspoorten, identiteitskaarten en rijbewijzen.
  • Het indienen van meldingen openbare ruimte.
  • Het melden/afgeven van gevonden voorwerpen en het melden van verloren voorwerpen.

U kunt tijdens de openingstijden van het gemeentehuis hiervoor terecht van maandag t/m vrijdag van 8.30 uur tot 17.00 uur en op woensdagavond tot 19.00 uur.

Online producten aanvragen

Voor veel producten is het niet nodig dat u een bezoek brengt aan het gemeentehuis en zijn online aan te vragen via www.elburg.nl. Heeft u bijvoorbeeld een uittreksel uit de Basis Registratie Personen (BRP) nodig of een parkeerontheļ¬ƒng, dan kunt u deze digitaal aanvragen. Kijk dus eerst even op www.elburg.nl voordat u een afspraak maakt.