Vindt u autorijden in het drukke verkeer onprettig? Reis met het openbaar vervoer!

Foto OV Ambassadeurs proefreisHet is weer lente en u heeft vast ook meer zin om er op uit te gaan. Wanneer u liever niet in de auto stapt omdat het zo druk is op de weg of omdat u tegen parkeren opziet, dan biedt het openbaar vervoer een mooie uitkomst. OV-ambassadeurs kunnen u hierbij helpen! Ook wanneer u al even niet meer met het openbaar vervoer heeft gereisd of vragen hebt over het gebruik van het openbaar vervoer.

Ga mee met een proefreis

Veel uitleg op het station. Oefening baart kunst. In het vervolg kan ik het zelf.” Werner (70 jaar)

Tijdens de proefreis laten OV-ambassadeurs senioren oefenen met het reizen met bus en trein. Op de stations krijgt u duidelijk uitgelegd hoe u kunt in- en uitchecken met uw OV-chipkaart bij verschillende vervoerders en hoe de kaartautomaat werkt. Ook kunt u oefenen met het laden van reissaldo en het ophalen van verschillende producten, zoals een keuzedag en meereiskorting. Onderweg ervaart u hoe het is om te reizen met bus of trein.
Er wordt op eigen kosten gereisd. Neem daarom uw geldige OV-chipkaart mee, of koop tijdens de proefreis uw kaartje. Na aanmelding wordt u telefonisch geïnformeerd over het exacte tijdstip en opstapplaats vanuit uw eigen woonplaats.

Wanneer:  donderdag 1 juni 2023
Waar:         vanuit Elburg

Aanmelden kan via www.ervaarhetov.nl/proefreis of door te bellen met de OV-ambassadeurs: 038 – 45 40 130.

Stel uw vragen tijdens een inloopspreekuur

Heeft u vragen over het reizen met trein, bus of haltetaxi? Stel ze dan aan een OV-ambassadeur tijdens één van onze inloopspreekuren. OV-ambassadeurs zijn vrijwilligers die het reizen met het openbaar vervoer gewend zijn. Zij helpen u graag het gemak van het openbaar vervoer ervaren. Tijdens de maandelijkse inloopspreekuren op locaties in Overijssel, Gelderland en Flevoland geven OV-ambassadeurs uitleg en helpen zij u op weg in het openbaar vervoer. U kunt gratis binnenlopen.

Wanneer:           maandag 22 mei 2023
Hoe laat:             14.00 - 15.30 uur
Waar:                   Bibliotheek Elburg, Clakenweg 146, Elburg
  

De OV-ambassadeurs helpen u graag op weg! Voor meer informatie en alle activiteiten: www.ervaarhetov.nl/ov-ambassadeur.