Vervoermogelijkheden naar priklocaties voor mobiel thuiswonende ouderen

De mobiele thuiswonende ouderen vanaf 60 jaar ontvangen vanaf deze week thuis een brief van het RIVM. Hierin staat informatie en een uitnodiging om contact op te nemen met de GGD om een afspraak te maken voor vaccinatie. Daarin wordt wat betreft vervoer naar de priklocaties het volgende aangegeven:

Mogelijkheden van vervoer

Als u geen vervoer heeft naar de vaccinatielocatie kunt u hulp vragen aan iemand die u kent. Daarnaast zijn er andere vrijwillige initiatieven en organisaties. Als u wel eens gebruik maakt van ViaVé of Valys-vervoer, dan kunt u deze gebruiken om naar de vaccinatielocatie te komen. Boek dan uw rit zo snel mogelijk na het maken van de afspraak. Als ouderen met de GGD bellen voor het maken van een afspraak, zal de vraag worden gesteld op welke manier ze naar de priklocatie reizen. Als ouderen een beroep doen op ViaVé of Valys-vervoer, zal daar rekening mee worden gehouden bij het inplannen van de afspraak.

Geen eigen bijdrage voor gebruik gemeentelijke voorzieningen voor vervoer naar GGD-priklocaties

Ouderen die voor vervoer naar de vaccinatielocatie gebruik maken van ViaVé en die normaal gesproken een eigen bijdrage voor de rit betalen, hoeven geen eigen bijdrage te betalen voor de reis naar de vaccinatielocaties.