Software update DigiD

Per 13 mei 2019 zijn de certificaten van Logius (Ministerie van Binnenlandse Zaken) vervangen. Dit heeft consequenties voor u als u inlogt met DigiD én een verouderd besturingssysteem gebruikt. Uw software op uw computer of mobiele apparaat voldoet niet meer aan de minimale beveiligingseisen van DigiD. Sinds 13 mei 2019 is het niet meer mogelijk in te loggen met DigiD als u gebruik maakt van een verouderd besturingssysteem.

Voldoet uw software aan de minimale eisen?

Om te controleren of uw besturingssysteem en browser voldoen aan de minimale eisen gaat u naar de volgende website: https://test.q3-ev.pkioverheid.nl/  Ziet u vervolgens twee groene vlakken, dan voldoen uw besturingssysteem en browser aan de minimale eisen en kunt u dus gewoon inloggen met DigiD. Voldoen uw besturingssystemen en browser niet aan de minimale eisen, dan kunt u een update uitvoeren.

Update software

Wat kunt u doen? Update uw besturingssysteem en ook uw browser naar de meest recente versie. Raadpleeg de handleiding of de helpfunctie van uw besturingssysteem en browser om de update uit te voeren. Of log in met een ander apparaat dat wel over het juiste besturingssysteem en browser beschikt.
Welk besturingssysteem voldoet? Om in te kunnen loggen met uw DigiD moet u minimaal beschikken over één van de volgende besturingssystemen:

Voor uw computer
Windows 7 / 8.1
Windows 10
OSX 10.9.4 of hoger

Voor mobiele apparaat
iOS 7 of hoger
Android 6 of hoger

Daarnaast moet u uw browser updaten naar de meest recente versie.

Uitgelicht