Slimme bandenpomp bij Winkelcentrum De Vrijheid in Elburg

Bandenpomp winkelcentrum de VrijheidSinds dinsdag 14 november staat er bij Winkelcentrum De Vrijheid aan het Vooronder (parkeerruimte achter supermarkt De Plus) een slimme bandenpomp. Er rijden nog veel auto’s met onderspanning. Dit resulteert in extra CO2-uitstoot, brandstofverbruik, bandenslijtage, een langere remweg en oplopende kosten voor de automobilist. Met een regelmatige check én je banden op de juiste spanning, voorkom je dit.

Handig in gebruik

De bandenpomp is door iedere automobilist eenvoudig te gebruiken. Op kenteken kun je de juiste bandenspanning opvragen. Het touch screen display geeft tijdens het gebruik weer wat er gebeurt. Na afloop kunt u direct de besparingen in euro’s en verminderde uitstoot zien. Zo is het makkelijk om zelf (vaker) de spanning te controleren.

Met de plaatsing van de slimme bandenpomp willen wij, samen met de provincie Gelderland en De Groene Garage, bijdragen aan een schonere en veiligere samenleving. De bandenpomp is voor iedere automobilist, 24 uur per dag, gratis te gebruiken. De pomp is gemaakt van duurzaam materiaal en werkt geheel op zonne-energie.