Seksueel grensoverschrijdend gedrag

NUDES_ElburgIn gesprek over de korte film ‘Nudes’

Wat doe je als tiener wanneer je ongevraagd een naaktfilmpje van een klasgenoot krijgt doorgestuurd? Hoe kun je hierover met je kind in gesprek gaan? Wij nodigen ouders samen met hun kind(eren) uit voor de voorstelling van NUDES. Deze vindt plaats op woensdagavond 4 oktober 2023 in MFC ‘t Huiken.

Waar gaat de film over?

In de korte film NUDES slaat school alarm als enkele jongens uit Jordi’s klas niet op school komen, nadat ze gefilmd zijn onder de douche in de kleedkamer. NUDES zet aan het denken over het maken van keuzes wanneer jongeren in aanraking komen met (ongewenst) grensoverschrijdend gedrag. Juist in de pubertijd waarin identiteitsvorming plaatsvindt, wil je een gezonde seksuele opvoeding. Dan is het helpend als jongeren en ouders daarover met elkaar in gesprek gaan.

Doel van de avond

Het doel van de avond is om ouders en jongeren tools mee te geven om het gesprek over seksualiteit met elkaar te kunnen voeren. Tijdens deze avond vertonen we de korte speelfilm NUDES (duur 15 minuten) waarna we in kleine groepen hierover in gesprek gaan.
Ook partijen als Jongerenontmoetingsplek @Robert’s, Terwille Verslavingszorg en de politie zijn hierbij aanwezig.

Waar moet ik zijn?

Woensdag 4 oktober 2023
MFC ’t Huiken in Elburg
Zaal open: 19:15 uur
Start avond 19:30 uur

De toegang is gratis

Reserveer je plek via: https://www.ingesprekoverdekortefilm.nl/

Wie organiseert dit?

De avond wordt georganiseerd door Jong Veluwe in samenwerking met de voortgezet onderwijs scholen in Elburg. Kim de Zwaan en Robert Pruis begeleiden de avond. Robert Pruis schreef ook het boek ‘Naakte Keuzes’.
NUDES is een film van: Kees Jan Mulder, Gerbert Floor en Robert Pruis en is een productie van Stichting Jong Veluwe, PEERFILM en Zout Water.
De film is tot stand gekomen met steun van de provincie Gelderland, Solcon en CameraNU.nl.