Opfriscursus oudere automobilisten

AutomobilistOudere verkeersdeelnemers kunnen kwetsbaar zijn. Het is vaak al lang geleden dat zij hun rijbewijs hebben gehaald. Intussen veranderen verkeersregels en verkeerssituaties. Verder is het veel drukker op de weg en zie je ook andere vervoersmiddelen. Veilig Verkeer Nederland afdeling Elburg/’t Harde organiseert samen met de gemeente Elburg en de provincie Gelderland een Opfriscursus Rijvaardigheid.

Op woensdagavond 18 oktober 2023 starten we met een theorieavond. Tijdens deze avond kunt u uw kennis op het gebied van verkeer weer op peil brengen. Donderdag 19 oktober 2023 vindt vervolgens een rijvaardigheidstest plaats. Ervaren rij-instructeurs gaan een halfuurtje met u de weg op. Na de rit zal de rit worden besproken. Het geheel zal ongeveer een uur in beslag nemen.

Zowel de theorieavond als de rijvaardigheidstest vindt plaats bij of vanuit Kulturhus ‘t Huiken in Elburg. Hier kunnen maximaal 60 personen aan deelnemen. Deelname is alleen voor automobilisten die 65 jaar of ouder zijn en wonen in de gemeenten Elburg of Oldebroek. De eigen bijdrage is € 15,00. De resultaten van de testen hebben geen gevolg voor het behoud van het rijbewijs.

Aanmelden

Aanmelden kan tot 4 oktober 2023 via vvn-elburg-harde@hotmail.com. Vermeld daarin:

  • Uw naam, adresgegevens, telefoonnummer en geboortedatum;
  • Eventuele voorkeur voor dagdeel van de rijvaardigheidstest (ochtend, middag of geen voorkeur).

Stuurt u liever een brief? Dit kan naar:

Veilig Verkeer Nederland,
afdeling Elburg/’t Harde
p.a. Paardebloem 13
8081 DB ELBURG