Oefeningen van Defensie

Door de Koninklijke Landmacht wordt er op de volgende data een militaire oefening gehouden:

• Op maandag 13 januari t/m 15 januari 2020 zal door militairen van de Koninklijke Landmacht worden geoefend in de gemeente. Het gebied waarin geoefend zal worden bevindt zich in de omgeving van 't Harde.
  • Op maandag 20 januari en dinsdag 21 januari 2020 zal door militairen van de Koninklijke Landmacht worden geoefend in de gemeente. Het gebied waarin geoefend zal worden bevindt zich globaal in de omgeving Wieselsche Bosch, Gortelsche Bosch en Doornspijkse Heide.
  • Op vrijdag 24 januari t/m zondag 26 januari 2020 is er een militaire oefening. Het gebied waarin geoefend zal worden bevindt zich tussen Harderwijk, Ermelo, Putten, Nunspeet, ’t Harde, Epe en Garderen.
  • Op maandag 27 januari t/m vrijdag 7 februari 2020 zal er door militairen van de Koninklijke Landmacht in de gemeente worden geoefend. Het gebied waarin geoefend zal worden bevindt zich tussen Hattem, Harderwijk, Nijkerk, Ede, Arnhem, Apeldoorn en Heerde.
  • Op maandag 3 februari t/m woensdag 12 februari 2020 is er een militaire oefening die zich afspeelt in de strook tussen Hattem, Doesburg, Wageningen, Nijkerk en Oldebroek.
  • Op maandag 3 feburari t/m vrijdag 14 februari 2020 is er een militaire oefening die zich afspeelt in de provincies Groningen, Friesland, Drenthe, Overijssel, en delen van de provincies Utrecht, Flevoland en Gelderland.

Vragen of klachten

Voor vragen of klachten over de schietoefeningen kunt u bellen met de klachtenlijn: (0525) 65 77 00. Voor klachten over vliegverkeer kunt u bellen met: (0800) 02 26 033.

Schaderegeling

Als er schade door de oefeningen is ontstaan, kunt u dit onder vermelding van zoveel mogelijk gegevens (zoals eenheid, kenteken voertuig, datum en tijd, plaats, soort schade) melden bij de sectie Claims van Defensie.