Natuur beschermen en beleven

De Veluwe is een prachtig natuurgebied, met haar rijke natuur en variatie aan landschappen. De Veluwe is populair bij recreanten, ze komen er graag om van die prachtige natuur te genieten. Dat willen we graag zo houden. Wel gaan we op zoek naar een nieuwe, betere balans tussen ruimte voor de natuur en ruimte voor de mens.

Want de natuur op de Veluwe gaat achteruit door verstoringen door recreatie, verkeer en evenementen. Vooral in kwetsbare delen van de Veluwe hebben planten en dieren hieronder te lijden. Zo erg zelfs dat sommige soorten van de Veluwe dreigen te verdwijnen of uit te sterven waardoor we de soortenrijke natuur op de Veluwe kwijtraken. U kunt de natuur helpen door de regels die er zijn te respecteren. Maar er is meer nodig.

Beschermen en beleven

Op de meest kwetsbare plekken gaan we planten en dieren beschermen door ze meer rust te bieden. Waar nodig verleggen we paden en routes. Op andere plekken gaan we de recreatiemogelijkheden juist verbeteren. Beiden zorgen ervoor dat we van de natuur op de Veluwe kunnen blijven genieten. Er is veel te zien en te beleven en dat willen we graag zo houden!

Indeling in zones

De provincie Gelderland heeft een plan gemaakt voor de indeling van de Veluwe in zones. De hoofdlijnen voor het plan zijn gemaakt in samenspraak met terreinbeheerder, natuurorganisaties en gemeenten. Bij de uitwerking worden bewoners, ondernemers en belangenorganisaties betrokken. Voor meer informatie kunt u terecht op www.recreatiezoneringopdeveluwe.nl