Meer mogelijkheden voor woningeigenaren en starters

Bent u op zoek naar mogelijkheden om uw eigen woning te verduurzamen? Of wilt u uw eigen woning aanpassen om er zo lang mogelijk in te kunnen blijven wonen? Of staat u juist op het punt om uw eerste koopwoning te kopen? De gemeente Elburg biedt al enkele jaren de mogelijkheid om u hierbij financieel te ondersteunen door de inzet van de Duurzaamheidslening, de Blijverslening én de Starterslening. De budgetten voor deze regelingen zijn sinds kort verdubbeld, met hulp van de provincie Gelderland. Dat betekent dat nóg meer inwoners van de gemeente Elburg gebruik kunnen maken van deze regelingen. Wel zijn er een aantal veranderingen doorgevoerd.

Toekomstbestendig Wonen Lening

Per 12 februari vervallen namelijk de Duurzaamheidslening en de Blijverslening. Beide worden vervangen door de Toekomstbestendig Wonen Lening. Met deze lening kunt u een aanvraag indienen voor duurzaamheidsmaatregelen (bijvoorbeeld voor zonnepanelen of isolatie) of voor maatregelen om uw woning levensloopbestendig te maken (bijvoorbeeld voor het verwijderen van drempels in uw woning). Het minimale leenbedrag hiervoor is € 2.500,- en u leent dit bedrag tegen een zeer gunstig rentepercentage. Vaak is het zelfs zo dat het maandelijkse bedrag wat u betaalt aan aflossing, lager is dan de maandelijkse besparing op uw energierekening!

Meer woningen beschikbaar voor startersleningen

Daarnaast is de regeling voor Startersleningen ook aangepast. De grens waarbinnen woningen moeten vallen om in aanmerking te komen voor een Starterslening is verruimd tot € 250.000. Dit betekent dat het aanbod van woningen die door de starter voor een deel gefinancierd kan worden met een Starterslening verruimd is. Ook wordt niet langer onderscheid gemaakt in bestaande of nieuwbouwwoningen: alle woningen onder de prijsgrens van € 250.000,- komen in aanmerking.

Het aanvragen van een Toekomstbestendig Wonen Lening of een Starterslening doet u eenvoudig via de website van de gemeente Elburg. Hier vindt u ook alle voorwaarden voor het verstrekken van een lening en wordt het proces verder toegelicht.