Integraal onderzoek naar veiligheid en weerbaarheid industrieterrein Kruismaten; project Theseus

Binnenkort start het project Theseus in de gemeente Elburg. Dit project is een samenwerking tussen diverse overheidsdiensten zoals de Gelderse gemeenten, Gelderse Omgevingsdiensten, Politieteam Oost Nederland, Provincie Gelderland en het Openbaar Ministerie.

Burgemeester Jan Nathan Rozendaal: ”Deze samenwerking is tot stand gekomen om de leefbaarheid, veiligheid en weerbaarheid in de gemeente Elburg en in het bijzonder het industrieterrein Kruismaten te onderzoeken en waar nodig en mogelijk, te verbeteren. We willen een veilig vestigingsklimaat voor ondernemers, nu en in de toekomst.”

Kruismaten

Industrieterrein Kruismaten bestaat uit een mix van grootschalige bedrijven en bedrijven in het midden- en kleinbedrijf. Internationale bedrijven maar ook kleinere ondernemingen die actief zijn in de autobranche, de bouwsector en de zakelijke dienstverlening. Naast deze branches zijn er opslagloodsen en bedrijfsverzamelgebouwen aanwezig. In totaal staan er 200 ondernemingen ingeschreven.

Gezamenlijk programma

De genoemde instanties werken onder leiding van de gemeente Elburg nauw samen zodat het project zo efficiënt mogelijk verloopt. Het project loopt van mei tot september en op het programma staan onder andere:

• verzamelen van informatie over bedrijven en bedrijfspanden;
  • in beeld brengen van (eventuele) veiligheidsrisico’s;
  • (onaangekondigd) bezoeken van bedrijven, bedrijfspanden of locaties;
  • preventie en voorlichting geven over veiligheid, bewustwording en weerbaarheid.

De ondernemers ontvangen een brief en flyer met alle informatie over het project. Door de gezamenlijke aanpak van de verschillende diensten wordt de overlast voor de ondernemers zoveel mogelijk beperkt.