Provincie Gelderland heeft nieuwe subsidiemogelijkheid ivm Covid-19

Graag willen wij u attenderen op 2 nieuwe subsidiemogelijkheden van provincie Gelderland ‘Monumenten met een publieksfunctie en regionale musea’ en ‘Ondersteuningsmaatregelen voor ondernemers en organisaties’.

Regeling ‘Monumenten met een publieksfunctie en regionale musea’

De regeling ‘Monumenten met een publieksfunctie en regionale musea’ wordt op 5 augustus 2020 opengesteld. De regeling is bedoeld voor monumenten met een publieksfunctie en regionale musea met minimaal 8.000 betalende bezoekers per jaar.

Regeling ‘Ondersteuningsmaatregelen voor ondernemers en organisaties’

De regeling ‘Ondersteuningsmaatregelen voor ondernemers en organisaties’ is bedoeld voor ondernemers en organisaties op het gebied van cultuur, erfgoed, recreatie en toerisme, zoals musea, festivals, (kleine) theaters, hotels, restaurants, evenementenorganisaties, dagattracties, campings en kermissen.

Wilt u ideeën ontwikkelen en uitvoeren voor aanpassing van uw bedrijfsvoering, die passen binnen de huidige regelgeving? Of heeft u maatregelen genomen met betrekking tot de anderhalvemetersamenleving, of gaat u deze maatregelen nemen? Dan komt u mogelijk in aanmerking voor een subsidie. De regeling wordt vanaf 4 augustus 2020 opengesteld.

Meer informatie

U vindt alle informatie (incl. een Q &A) op: https://www.gelderland.nl/COVID-19-subsidies#steun-gemeente

Let op: deze subsidieregelingen worden op 4 en 5 augustus 2020 opengesteld, er kan ingediend worden totdat het budget op is. Op dit moment is voor beide regelingen een bedrag van 1,5 miljoen gereserveerd.

Kent u wellicht andere organisaties waarvan u denkt dat zij in aanmerking komen? Geef deze mogelijkheid dan aan hen door!