Bericht burgemeester laatste stand van zaken Coronavirus (16 maart)

Beste inwoners,

Opnieuw heeft ons kabinet forse maatregelen moeten nemen om de verdere verspreiding van het Coronavirus tegen te gaan en er voor te zorgen dat onze ziekenhuizen kunnen blijven functioneren.

Deze maatregelen merken we allemaal: alle horecagelegenheden en alle scholen zijn gesloten. Dit heeft een enorme impact op ons sociale leven. Maar vooral ook op de scholen en de horeca zelf. 

Direct na het bekend worden van het besluit, ben ik samen met twee medewerkers in de auto gestapt om een bezoek te brengen aan diverse horecabedrijven. Ik proefde veel onzekerheid en veel zorgen. Financieel kan dit voor hen enorme consequenties hebben. En tegelijk proefde ik ook begrip voor de maatregelen. Ik was onder de indruk hoe snel en grondig onze horeca-ondernemers hun verantwoordelijkheid namen voor de uitvoering van de landelijke maatregelen. Als gemeente zullen we kijken wat we, vanuit onze eigen rol en verantwoordelijkheid, voor onze ondernemers kunnen doen. 

Ook heb ik gisterenavond direct contact gelegd met onze scholen en kinderopvangorganisaties. Mijn complimenten hoe voortvarend zij alles hebben opgepakt! 

Ook mijn dank aan alle ouders voor alles wat zij hebben geregeld thuis!

Niet alleen de horeca, de scholen en u als ouders worden geconfronteerd met de gevolgen. Ik denk aan de vele vragen die op de zorginstellingen afkomen. Maar ook aan de bedrijven en zzp’s die de consequenties nu al merken. En ook de sportverenigingen, kerken en allerlei andere organisaties en verenigingen. Goed om te zien hoe alle betrokkenen hun verantwoordelijkheid nemen. Weet dat wij contact houden met de verschillende vertegenwoordigers van al die getroffen organisaties en bedrijven en kijken wat wij voor hen kunnen doen.

Hartelijke groet,

Ir. J.N. Rozendaal

Burgemeester Elburg