Liveblog Coronavirus

Hier wordt u op de hoogte gehouden van de ontwikkelingen rondom het Coronavirus in de gemeente Elburg.

Bekijk het totaal overzicht van alle artikelen.

Nieuwe noodverordening VNOG per 29 september 2020

Update 30 september, 09.27 uur

Bekijk de Nieuwe noodverordening VNOG per 29 september 2020.

Aangescherpte maatregelen

Update 29 september, 08.00 uur

Tijdens een landelijke persconferentie van minister-president Mark Rutte en minister van Volksgezondheid, Welzijn en Sport Hugo de Jonge zijn nieuwe maatregelen afgekondigd om het aantal contactmomenten terug te dringen. Lees het bericht via: aanscherping maatregelen

Rapportage Panelonderzoek Corona GGD NOG (peiling 4)

Update 28 september, 14.55 uur

Onderzoek naar de impact van de uitbraak van het coronavirus op het welbevinden van inwoners van de regio Noord- en Oost-Gelderland (4e coronapeiling, 7-14 september 2020). Bekijk de Rapportage Panelonderzoek Corona GGD NOG (peiling 4).

Kabinet staat stil bij maatregelen tegen verspreiding corona

Update 2 september, 09.33 uur

Minister-president Mark Rutte en Minister Hugo de Jonge hebben vandaag in een persconferentie de stand van zaken over het coronavirus gedeeld. Zo gaven zij aan waar we nu, ongeveer een half jaar na het begin van de uitbraak, staan. Verder stonden zij stil bij wat we doen om een tweede golf voor te blijven. Bekijk het bericht Kabinet staat stil bij maatregelen tegen verspreiding corona.

In thuisquarantaine door corona (thuisblijven)

Update 27 augustus, 10.48 uur

Om verspreiding van het coronavirus te voorkomen kan het nodig zijn dat u thuis blijft en geen bezoek ontvangt. Dit heet in (thuis)quarantaine gaan. U blijft bijvoorbeeld thuis als u klachten heeft die passen bij corona, zoals een loopneus of koorts. Hoe lang u in quarantaine gaat en wat de regels zijn verschilt per situatie. Bekijk het bericht In thuisquarantaine door corona (thuisblijven).

Nieuwe noodverordening VNOG per 21 augustus

Update 24 augustus, 09.50 uur

Bekijk de Nieuwe noodverordening VNOG per 21 augustus.

Houd corona buiten de deur

Update 19 augustus, 10.02 uur

Het gaat niet goed met de ontwikkelingen rond het coronavirus in ons land. Sinds de laatste persconferentie van 6 augustus is het aantal besmettingen en ziekenhuisopnamen verder toegenomen. Als we niet oppassen, zijn we binnen afzienbare tijd weer terug bij af. Daarom heeft het kabinet vanavond aanscherpingen aangekondigd. Bekijk het bericht Houd corona buiten de deur.

Klachten? Maak een afspraak voor een coronatest

Update 17 augustus, 19.42 uur

Heeft u klachten zoals verkoudheid, hoesten, verhoging of plotseling verlies van smaak of reuk? Laat u dan zo snel mogelijk testen op het coronavirus. Zo controleren we de verspreiding van het virus en beschermen we elkaar. Bekijk het bericht Klachten? Maak een afspraak voor een coronatest.

Nieuwe noodverordening VNOG per 10 augustus

Update 10 augustus, 19.14 uur

Vanwege de toename van het aantal besmettingen in Nederland gelden vanaf maandag 10 augustus in Noord- en Oost-Gelderland aanvullende maatregelen om grip te blijven houden op de verspreiding van het coronavirus. De voorzitter van de VNOG (Veiligheidsregio Noord- en Oost-Gelderland) heeft daartoe een nieuwe noodverordening vastgesteld. Bekijk het bericht Nieuwe noodverordening VNOG per 10 augustus.

Persconferentie coronavirus 6 augustus: extra regels in eenvoudige taal

Update 7 augustus, 09.03 uur

Op donderdag 6 augustus vertelden premier Mark Rutte en minister Hugo de Jonge op televisie over corona en de extra regels. De belangrijkste dingen leggen we uit. Bekijk het bericht Persconferentie coronavirus 6 augustus: extra regels in eenvoudige taal.

Grip op coronavirus met lokale maatregelen

Update 6 augustus, 20.32 uur

De Nederlandse corona-aanpak is erop gericht het virus maximaal onder controle te krijgen, de zorg niet te overbelasten en kwetsbare mensen in de samenleving te beschermen. In de aanloop naar de zomerperiode hebben we gezien hoe belangrijk het is om ons aan de maatregelen te blijven houden. De besmettingen liepen terug en hierdoor konden we geleidelijk aan de maatregelen versoepelen. Bekijk het bericht Grip op coronavirus met lokale maatregelen.

Lichte toename aantal coronabesmettingen in de regio Noord- en Oost-Gelderland

Update 6 augustus, 09.22 uur

Na een maand van bijna geen besmettingen zien we nu in de regio Noord- en Oost-Gelderland een lichte toename van het aantal mensen dat besmet is met het coronavirus. Afgelopen week had zo'n 0,5% van de bezoekers aan de teststraat een positieve uitslag. De week daarvoor was dat 0,2%. We roepen u daarom met klem op; houd u aan de basisregels zodat we samen corona onder controle houden! Bekijk het bericht Lichte toename aantal coronabesmettingen in de regio Noord- en Oost-Gelderland.

Provincie Gelderland heeft nieuwe subsidiemogelijkheid ivm Covid-19

Update 29 juli, 09.36 uur

Graag willen wij u attenderen op 2 nieuwe subsidiemogelijkheden van provincie Gelderland ‘Monumenten met een publieksfunctie en regionale musea’ en ‘Ondersteuningsmaatregelen voor ondernemers en organisaties’. Bekijk de 2 nieuwe subsidiemogelijkheden van provincie Gelderland.

Nieuwe Noodverordening VNOG per 15 juli

Update 15 juli, 11.42 uur

Bekijk de Nieuwe Noodverordening VNOG per 15 juli.

Rapportage Panelonderzoek Corona GGD NOG (peiling 3)

Update 6 juli, 11.49 uur

Coronapeiling 3: onderzoek naar de impact van de uitbraak van het coronavirus op het welzijn van inwoners van de regio Noord- en Oost-Gelderland (Peiling 3, 16-23 juni 2020). Bekijk de resultaten in de Rapportage Panelonderzoek Corona GGD NOG (peiling 3).

Vanaf 1 juli meer ruimte, mét regels

Update 1 juli, 15.25 uur

Vanaf 1 juli gelden nieuwe regels in het kader van de Coronacrisis. Opnieuw kunnen we een stap vooruit zetten in de corona-aanpak. Als iedereen zich aan de regels houdt, zorgen we er samen voor dat we meer vrijheid krijgen door elkaar de ruimte geven. Met elkaar kunnen we zo corona onder controle houden. Vrijwel alle bedrijven, waaronder sportscholen zijn per 1 juli weer open. Uitzonderingen zijn dansvoorzieningen in discotheken. 1,5 meter afstand blijft de norm. Bekijk het bericht Nieuwe Noodverordening VNOG per 1 juli.

Per 1 juli: 1,5 meter blijft norm

Update 24 juni, 20.00 uur

Opnieuw kunnen we een stap vooruit zetten in de corona-aanpak. We starten een nieuw hoofdstuk en gaan van een intelligente lockdown naar ruimte met regels. Algemene regels voor binnen en buiten. Die blijven nodig, want het coronavirus is zeker niet verdwenen. Bekijk het bericht van Rijksoverheid: Per 1 juli: 1,5 meter blijft norm.

Tozo

Update 15 juni, 21.40 uur

De Tijdelijke overbruggingsregeling zelfstandig ondernemers (Tozo 1) krijgt een vervolg. De noodregeling voor zelfstandig ondernemers, die eind mei afliep, wordt met vier maanden verlengd tot 1 oktober 2020 (Tozo 2). Bekijk het bericht Tijdelijke overbruggingsregeling zelfstandig ondernemers (Tozo).

Nieuwe Noodverordening VNOG 15 juni

Update 15 juni, 08.50

Hier vindt u de nieuwe noodverordening VNOG per 15 juni. Deze noodverordening is gebaseerd op de versoepelde maatregelen die gelden per 15 juni. Met het vaststellen van deze nieuwe noodverordening komt de vorige te vervallen. Bekijk de Nieuwe Noodverordening VNOG 15 juni.

Toch op vakantie? Ga dan wijs op reis

Update 3 juni, 20.24

De zomer van 2020 wordt vanwege het coronavirus anders dan we gewend zijn. Met vakantie gaan is dit jaar minder vanzelfsprekend. Voor wie toch gaat, luidt het advies van het kabinet: bereid u goed voor en informeer uzelf. Bekijk het bericht van Rijksoverheid: Toch op vakantie? Ga dan wijs op weg.

0800-1202, landelijk nummer voor testafspraak coronavirus

Update 2 juni, 08.38

Vanaf 1 juni 08.00 uur kan iedereen met milde klachten die mogelijk duiden op het coronavirus, bellen naar het nummer 0800-1202 om een afspraak te maken voor een test bij de GGD. Het nummer is gratis en zeven dagen per week bereikbaar van 08.00 uur tot 20.00 uur. Voor het afnemen van de testen hebben GGD’en ruim 80 teststraten door het hele land ingericht. Bekijk het bericht van Rijksoverheid: 0800-1202, landelijk nummer voor testafspraak coronavirus.

Nieuwe noodverordening VNOG per 1 juni

Update 29 mei, 20.37

De meeste restaurants, cafés, culturele instellingen en musea mogen weer open

Vanaf 1 juni kunnen de meeste restaurants, cafés, culturele instellingen en musea weer open. Om binnen de Veiligheidsregio Noord- en Oost-Gelderland (VNOG) de nieuwe maatregelen te vertalen naar officiële regelgeving heeft de voorzitter van de VNOG, Ton Heerts, op vrijdag 29 mei de nieuwe Noodverordening COVID-19 Veiligheidsregio Noord- en Oost- Gelderland vastgesteld. In deze noodverordening is onder meer geregeld hoe zij weer open mogen. Bekijk het bericht Nieuwe noodverordening VNOG per 1 juni.

Persmoment 27 mei: actuele routekaart coronamaatregelen

Update 29 mei, 08.35

De planning voor de versoepelingen van de coronamaatregelen in Nederland, blijft op hoofdlijnen van kracht. Dat heeft het kabinet woensdag 27 mei 2020 besloten. Minister-president Rutte lichtte de uitkomsten van het overleg na afloop toe tijdens een persmoment. Bekijk het bericht van Rijksoverheid: Persmoment 27 mei, actuele routekaart coronamaatregelen.

Corona-aanpak: de volgende stap

Update 20 mei, 08.50 uur

Zolang het coronavirus onder controle blijft, komt er stap voor stap meer ruimte. Per 1 juni kunnen we in Nederland opnieuw enkele maatregelen versoepelen: ‘alleen’ wordt weer iets meer ‘samen’. Bekijk het bericht van Rijksoverheid: Corona-aanpak, de volgende stap.

Persconferentie corona 19 mei: de volgende stap

Update 20 mei, 08.40 uur

Zolang het coronavirus onder controle blijft, komt er stap voor stap meer ruimte. Per 1 juni kunnen we in Nederland opnieuw enkele maatregelen versoepelen: ‘alleen’ wordt weer iets meer ‘samen’. Bekijk het bericht van Veiligheidsregio Noord- en Oost Gelderland: Persconferentie corona 19 mei, de volgende stap.

Versoepeling van een aantal coronamaatregelen per 11 mei: nieuwe noodverordening VNOG

Update 11 mei, 10.40 uur

Vanaf maandag 11 mei worden een aantal coronamaatregelen versoepeld. Onder voorwaarden en stap voor stap wordt zoveel als mogelijk de samenleving opgestart. Om binnen de Veiligheidsregio Noord- en Oost-Gelderland (VNOG) de nieuwe maatregelen te kunnen handhaven heeft de voorzitter van de VNOG, Ton Heerts, op vrijdag 8 mei de nieuwe Noodverordening COVID-19 Veiligheidsregio Noord- en OostGelderland vastgesteld. Bekijk het bericht Versoepeling van een aantal coronamaatregelen per 11 mei, nieuwe noodverordening VNOG.

Factsheet Coronamaatregelen

Update 7 mei, 10.30 uur

Bekijk hier de factsheet met de nieuwe coronamaatregelen

Vermijd drukte, houd 1,5 meter afstand

Update 6 mei, 19.53 uur

Vanaf maandag 11 mei kunnen we elkaar in Nederland iets meer ruimte geven, en daarbij het coronavirus onder controle houden. Naleving van de belangrijkste basisregels is dan wel belangrijker dan ooit. Bekijk het bericht Vermijd drukte, houd 1,5 meter afstand.

Nederlandse maatregelen tegen het coronavirus

Update 6 mei, 19.45 uur

De Nederlandse corona-aanpak is erop gericht het virus maximaal onder controle te houden, de zorg niet te overbelasten en kwetsbare mensen in de samenleving te beschermen. Inmiddels zijn er door de naleving van de maatregelen sinds maart goede resultaten bereikt, de cijfers laten een positieve ontwikkeling zien. De eerste uitbraakfase van het virus ligt daarmee achter ons. Nu komt er stap voor stap meer ruimte in de anderhalvemetersamenleving. Het kabinet begint met het aanpassen van maatregelen in de buurt, lokaal, met weinig druk op de openbare ruimte. Dan volgen aanpassingen op regionaal niveau, dan op landelijk niveau. Het toestaan van groepen gaat van klein naar groot om alles zo beheersbaar en georganiseerd mogelijk te laten verlopen. Het versoepelen van maatregelen is alleen mogelijk als de ontwikkeling van het virus dit toelaat. Als het echt nodig is, dan kan een besluit om meer ruimte te geven weer worden teruggedraaid. Bekijk het bericht van Rijksoverheid: Nederlandse aanpak en maatregelen tegen het coronavirus

Nieuwe noodverordening VNOG

Update 29 april, 15.10 uur

We gaan samen door met de corona-aanpak in Nederland. Handen wassen, zoveel mogelijk thuisblijven, thuiswerken en afstand houden zijn verlengd tot 19 mei. Wel is er voorzichtig meer ruimte voor kinderen en jongeren. De maatregelen zijn verwerkt in een nieuwe noodverordening van de Veiligheidsregio Noord- en Oost-Gelderland (VNOG). De Noodverordening en het Wijzigingsbesluit van 26 maart 2020 vervallen hiermee. Bekijk het bericht Nieuwe noodverordening VNOG.

‘Hulplijn’ beantwoordt Coronavragen van jongeren

Update 29 april, 09.20 uur

Waarom is die 1,5 meter zo belangrijk? Zijn voorwerpen eigenlijk ook besmettelijk? En kun je besmetting voorkomen door langer te douchen? Sjaak de Gouw, landelijk portefeuillehouder voor infectieziektebestrijding bij de GGD, gaat komende weken allerlei vragen beantwoorden over het coronavirus. De ‘hulplijn’ is een initiatief van de campagne #slimmerchillen. Bekijk het bericht 'Hulplijn' beantwoordt Coronavragen van jongeren.

GGD start ouderchat

Update 29 april, 09.00 uur

Heb je vragen over opvoeden, opgroeien of gezondheid en is je kind tussen 4 -18 jaar oud? Stel je vraag eenvoudig en anoniem via de GGD ouderchat. Bekijk het bericht GGD start ouderchat.

GGD onderzoekt hoe het met mensen gaat tijdens de coronacrisis

Update 28 april, 11.45 uur

Corona treft ons allemaal! De boodschap ‘hou vol’ is nog steeds van kracht. Maar lukt ons dit wel? En hoe ervaren we de maatregelen om het virus tegen te gaan? Daarover gaat het tweede onderzoek van GGD dat van 23 tot en met 3 mei plaatsvindt. Bekijk het bericht GGD onderzoekt hoe het met mensen gaat tijdens de coronacrisis.

Maatregelen Corona verlengd

Update 22 april, 08.00 uur

We gaan samen door met de corona-aanpak in Nederland. Handen wassen, zoveel mogelijk thuisblijven, thuiswerken, afstand houden - alle maatregelen die de deskundigen ons adviseren - worden verlengd. Wel komt er voorzichtig meer ruimte voor kinderen en jongeren.

  • Sportverenigingen: voor de buitensport-verenigingen is er vanaf 29 april weer een en ander mogelijk. We zijn actief in overleg met alle sportverenigingen wat er in onze gemeente mogelijk is.
  • Scholen/noodlocaties: de scholen zijn op dit moment aan het kijken hoe zij de lessen willen vormgeven na de meivakantie. Noodopvang blijft doorlopen tijdens de mei-vakantie en er wordt nu gewerkt aan een plan voor opvang voor ouders in cruciale beroepen vanaf 11 mei.

Bekijk het bericht van Rijksoverheid: Maatregelen Corona verlengd.

Provincie stimuleert sociale initiatieven in coronatijd

Update 16 april, 16.00 uur

Wie een goed idee heeft om juist in deze tijd mensen bij elkaar te brengen, kan daarvoor subsidie aanvragen bij de provincie. Bekijk het bericht Provincie stimuleert sociale initiatieven in coronatijd.

Regio Zwolle Brigade helpt ondernemers uit Corona-crisis

Update 7 april, 13.30 uur

Ondernemers in Regio Zwolle krijgen gratis hulp om hun bedrijven gezond door de coronacrisis te loodsen. De steun is gebundeld in de ‘Regio Zwolle Brigade’ en bestaat uit: voorlichting over hulpvoorzieningen, meldpunt onder- en overbezetting en hulp op maat van businessexperts. Bekijk het bericht Regio Zwolle Brigade helpt ondernemers uit Corona-crisis.

Gemeentelijke richtlijnen huwelijksplechtigheden

Update 2 april, 11.00 uur

De richtlijnen huwelijken gemeente elburg in periode tot 28 april 2020 zijn aangepast. Bekijk het bericht Gemeentelijke richtlijnen huwelijksplechtigheden.

Coronamaatregelen verlengd tot en met dinsdag 28 april

Update 31 maart, 19.30 uur

Het kabinet heeft vandaag besloten dat alle coronamaatregelen in Nederland worden verlengd tot en met dinsdag 28 april. In de week vóór 28 april beoordeelt het kabinet wat er voor de periode daarna nodig is. Bekijk het bericht Coronamaatregelen verlengd tot en met dinsdag 28 april.

Indienen aanvraag Tozo door zelfstandig ondernemers

Update 30 maart, 15.35 uur

Door alle maatregelen tegen het coronavirus staat het inkomen en het voortbestaan van de onderneming van veel ondernemers en zzp’ers onder druk. Is dat bij u ook het geval? Dan kunt u vanaf vandaag bij de gemeente Elburg een aanvraag indienen voor de Tijdelijke overbruggingsregeling zelfstandig ondernemers (Tozo). Bekijk het bericht Tijdelijke overbruggingsregeling zelfstandig ondernemers (Tozo).

Ondersteuning vanuit de provincie

Update 30 maart, 15.30 uur

De provincie ondersteund maatschappelijke initiatieven. In deze tijden van crisis ontstaan veel mooie initiatieven. De saamhorigheid in Gelderland is groot en tegelijkertijd is de leefbaarheid in deze tijd kwetsbaar. Vanuit het programma leefbaarheid heeft de provincie middelen beschikbaar om initiatieven vanuit de Gelderse maatschappij te ondersteunen. Bekijk het bericht Ondersteuning vanuit de provincie.

Omgaan met mensen met dementie tijdens corona

Update 30 maart, 9.14 uur

De uitbraak van corona heeft een enorme invloed op onze samenleving. Je naaste met dementie kan zich onveilig voelen en vereenzamen, thuis of in het verpleeghuis. In dit artikel geven we advies en tips over hoe je daarmee om kunt gaan. We wensen iedereen veel sterkte in deze tijd. Bekijk het bericht Omgaan met mensen met dementie tijdens corona.

Compensatieregeling verruimt

Update 29 maart, 11.40 uur

Op 28 maart is de compensatieregeling verruimd voor ondernemers in de non-food sector, zoals winkeliers. Bekijk het bericht van Rijksoverheid: Uitbreiding TOGS-regeling: ook ondernemers in de non-food kunnen aanvragen doen.

Veiligheidsregio Noord- en Oost-Gelderland komt met nieuwe noodverordening

Update 26 maart, 20.00 uur

Vanaf donderdag 26 maart 2020 19.00 uur geldt een nieuwe noodverordening voor gemeenten in de veiligheidsregio Noord- en Oost Gelderland. Ter bescherming van de veiligheid en de gezondheid, heeft het kabinet maandagavond 23 maart jl. landelijke maatregelen genomen om verdere verspreiding van het virus tegen te gaan. Om binnen de Veiligheidsregio Noord- en Oost-Gelderland deze maatregelen te kunnen handhaven, heeft de voorzitter van de VNOG, Ton Heerts, deze nieuwe noodverordening vastgesteld. Bekijk het bericht Veiligheidsregio Noord- en Oost Gelderland komt met nieuwe noodverordening.

Initiatief: ondernemers helpen ondernemers in Elburg en Nunspeet

Update 26 maart, 10.53 uur

Ondernemers worden hard getroffen door de maatregelen en onzekerheden als gevolg van het corona-virus. Een groep van zeven enthousiaste ondernemers uit Elburg en Nunspeet is daarom gestart met een initiatief om lokale ondernemers te helpen om de corona-crisis heelhuids door te komen. Bekijk het bericht Initiatief, ondernemers helpen ondernemers in Elburg en Nunspeet.

Eén tegen eenzaamheid

Update 26 maart, 10.08 uur

Wilt u meer weten over wat u zelf kunt doen tegen eenzaamheid, welke goede initiatieven er zijn om eenzaamheid tegen te gaan, wat er op lokaal en landelijk niveau gebeurt? Kijk dan op de website Eén tegen eenzaamheid.

Nadere uitleg van de aangescherpte maatregelen 23 maart

Update 23 maart, 09.00 uur

Het kabinet heeft aanvullende en aangescherpte maatregelen getroffen ter bestrijding van het Corona-virus gericht op evenementen en samenkomsten. Deze maatregelen zijn tijdens de persconferentie op maandag 23 maart op grote lijnen naar buiten gebracht. Hierna heeft verdere consultatie plaatsgevonden, die heeft geleid tot nadere uitwerking en precisering. Bekijk het bericht Nadere uitleg van de aangescherpte maatregelen 23 maart.

Aangescherpte maatregelen om het coronavirus onder controle te krijgen

Update 23 maart, 19.55 uur

Maandag 23 maart heeft het kabinet aanvullende maatregelen genomen in de aanpak van het coronavirus. Minister-president Rutte en de ministers De Jonge, Grapperhaus en Van Rijn lichtten de maatregelen (gebaseerd op advies van het RIVM) maandag 23 maart 2020 toe tijdens een persbijeenkomst. Bekijk het bericht Aangescherpte maatregelen om het coronavirus onder controle te krijgen.

Huisartsenzorg is gewijzigd!

Update 20 maart, 14.45 uur

Huisartsen in Elburg en omgeving gaan over op het leveren van alleen medisch noodzakelijke zorg. Dat betekent dat alle bezoeken aan de huisartsenpraktijk die niet dringend zijn, worden uitgesteld. Bovendien wijzen de huisartsengroepen één praktijk aan die zich bezig gaat houden met luchtwegklachten, die mogelijk kunnen wijzen op besmetting met het coronavirus. De locatie van dit spreekuur hoort u via de assistente van uw eigen huisarts. Bekijk het bericht Huisartsenzorg is gewijzigd!

Persbericht Stand van zaken rond Coronavirus

Update 19 maart, 16.05 uur

De Rijksoverheid heeft de laatste dagen maatregelen opgelegd om het Corona virus zo goed mogelijk te bestrijden. De gevolgen hiervan komen steeds beter in beeld. Graag laten we u weten wat wij binnen gemeente Elburg gedaan hebben om hier uitvoering aan te geven. Bekijk het bericht Persbericht Stand van zaken rond Coronavirus.

Betalingsproblemen door coronavirus? Betalingsregeling mogelijk voor inwoners, ondernemers inclusief zzp’ers

Update 19 maart, 15.04 uur

Om de gevolgen van het coronavirus voor ondernemers en inwoners te verzachten, neemt de gemeente Elburg maatregelen. Bent u inwoner, ondernemer of zzp’er en hebt u betalingsproblemen door het coronavirus? Dan kunt u de gemeente Elburg vragen om een betalingsregeling. Bekijk het bericht Betalingsproblemen door coronavirus? Betalingregeling mogelijk voor inwoners, ondernemers inclusief zzp'ers.

Animaties en begrijpelijke taal rondom het coronavirus

Update 19 maart, 13.07 uur

Stichting lezen en schrijven heeft een filmpje gemaakt met animaties en begrijpelijke taal rondom het coronavirus. Bekijk de film Animaties en begrijpelijke taal rondom het coronavirus.

Commissievergaderingen van de raad vervallen

Update 19 maart 2020, 12.45 uur

De commissievergaderingen van de raad van 30 maart en 1 april gaan vanwege het coronavirus niet door.

Sociaal Trefpunt en CJG Elburg blijven bereikbaar voor allerlei vragen!

Update 18 maart 2020, 10.00 uur

Ondanks dat de fysieke toegang van het Sociaal en Financieel Trefpunt en het CJG Elburg voorlopig zijn gesloten, blijven zij digitaal en telefonisch bereikbaar voor de inwoner van gemeente Elburg. Bekijk het bericht Sociaal Trefpunt en CJG Elburg blijven bereikbaar voor allerlei vragen!

18 april activiteiten rondom Bevrijdingsdag afgelast of verzet

Update 18 maart 2020, 09.30 uur

Alle activiteiten die op 18 april in het kader van Bevrijdingsdag in de gemeente Elburg zouden worden gehouden zijn afgelast of worden verzet. Bekijk het bericht 18 april activiteiten rondom Bevrijdingsdag afgelast of verzet.

Afspraak maken alleen indien noodzakelijk!

Update 18 maart 2020, 16.00 uur 

Wij vragen u om uw bezoek aan het gemeentehuis zoveel als mogelijk uit te stellen en uw afspraak op een later moment in te plannen. 
Onze dienstverlening gaat gewoon door. We blijven telefonisch bereikbaar en veel zaken kunt u het beste digitaal regelen via www.elburg.nl Maak dus alleen een afspraak bij onze balies als dit echt nodig is.

Inleveren KCA niet mogelijk

Update 17 maart 2020, 13.30 uur

Vanwege het coronavirus is het niet mogelijk om Klein Chemisch Afval (KCA) in te leveren op de gemeentewerf. De gemeentewerf is tot nader bericht gesloten, dit betekent dat ook het KCA depot gesloten is. Bekijk het bericht Inleveren KCA niet mogelijk.

Veiligheidsregio Noord- en Oost-Gelderland komt met nieuwe noodverordening

Update 17 maart 2020, 08.30 uur

De voorzitter van de Veiligheidsregio Noord- en Oost-Gelderland, Ton Heerts, heeft op maandag 16 maart een nieuwe noodverordening vastgesteld. Deze Noodverordening COVID-19 Veiligheidsregio Noord- en Oost-Gelderland 2020 maakt het mogelijk om binnen de veiligheidsregio de maatregelen van het kabinet om verspreiding van het coronavirus tegen te gaan, te kunnen handhaven. Bekijk het bericht Veiligheidsregio Noord- en Oost Gelderland komt met nieuwe noodverordening.

Bericht burgemeester laatste stand van zaken Coronavirus

Update 16 maart 2020, 14.00 uur

Opnieuw heeft ons kabinet forse maatregelen moeten nemen om de verdere verspreiding van het Coronavirus tegen te gaan en er voor te zorgen dat onze ziekenhuizen kunnen blijven functioneren. Bekijk het bericht van de burgemeester laatste stand van zaken Coronavirus.

Informatie over het Coronavirus voor ondernemers

Update 16 maart 2020, 16.30 uur

Het Coronavirus COVID-19 houdt Nederland en de rest van de wereld behoorlijk in zijn greep. Er zijn veel vragen over het virus, ook van werkgevers en ondernemers. Daarom een overzicht van websites met de meest actuele informatie. Bekijk het overzicht met informatie over het Coronavirus voor ondernemers.

Bericht burgemeester laatste stand van zaken Coronavirus

Update 14 maart 2020, 13.00 uur

Onze Rijksoverheid heeft stevige maatregelen aangekondigd om de verdere verspreiding van het Coronavirus te voorkomen. Bekijk het bericht van de burgemeester laatste stand van zaken Coronavirus.

Expositie gemeentehuis gesloten

Update 13 maart 2020, 10.15 uur 

De expositie amateurkunstschilders Noord West Veluwe in het gemeentehuis is niet meer te bezichtigen. Dit in verband met de maatregelen tegen verspreiding van het coronavirus.

Groepsvaccinatieprogramma 4- tot 18-jarigen uitgesteld tot najaar 2020

Update 13 maart 2020, 09.30 uur

Vanaf 16 maart 2020 onderbreekt GGD Noord- en Oost-Gelderland het Rijksvaccinatieprogramma voor alle 4- tot 18-jarigen in de 21 gemeenten in de regio. Bekijk het bericht Groepsvaccinatieprogramma 4- tot 18-jarigen uitgesteld tot najaar 2020.

Actuele informatie, vragen en antwoorden RIVM

Update 13 maart 2020, 09.05 uur

Kijk op de website van het RIVM voor actuele informatie, vragen en antwoorden.

Maatregelen Coronavirus

Update 13 maart 2020, 09.00 uur

De minister van Volksgezondheid en Sport heeft maatregelen ingesteld om verspreiding van het coronavirus te voorkomen. Het betreft maatregelen die effect hebben op iedereen. Bekijk het bericht Maatregelen Coronavirus.