Help! Ik kan mijn zorgverzekeringspremie niet meer betalen!

Durft u de post van uw zorgverzekeraar niet meer open te maken? Stapelen de rekeningen zich op? Zorgverzekeringslijn geeft u onafhankelijk tips en advies over het oplossen van deze schuld.

Praat erover

Herman van ‘t Land werkt voor Zorgverzekeringslijn. Hij en zijn collega’s krijgen veel mensen aan de telefoon die hun rekening niet meer kunnen betalen. Het is heel vervelend als je je premie of andere rekeningen van de zorgverzekeraar niet kunt betalen. “Toch is het belangrijk om erover te praten,” zegt Herman.

Vraag hulp

“De eerst tip die Herman geeft: neem contact op met uw zorgverzekeraar. Bespreek uw situatie en vraag om een betalingsregeling. En als u dat moeilijk vindt zoek dan hulp, iemand die samen met u kan bellen. Bijvoorbeeld iemand van het Sociaal Trefpunt, tel. 0525-682211 (tussen 09.00 uur en 12.30 uur).

Laat de schulden niet oplopen

Het is belangrijk dat u de schulden niet op laat lopen. Als u zes maandpremies achterloopt met betalen, wordt u aangemeld als wanbetaler. U moet dan een hogere premie gaan betalen voor uw basisverzekering.

Zorgverzekeringslijn geeft tips en advies over het oplossen van zorgverzekeringsschulden via het gratis telefoonnummer 0800 6464 644 en www.zorgverzekeringslijn.nl.