Gemeentelijke coronaregeling: “Tijdelijke ondersteuning noodzakelijke kosten (TONK)”

Heeft u vanwege de coronamaatregelen minder inkomen dan voorheen? Dan kan de gemeente u helpen door de nieuwe regeling, de Tijdelijke Ondersteuning Noodzakelijke Kosten (TONK).

De TONK is een tegemoetkoming in de woonkosten van maximaal € 500 per maand. Het gaat dan om de huur of de hypotheek, de kosten van bijvoorbeeld elektriciteit, gas en water. U kunt de TONK aanvragen (ook nu nog met terugwerkende kracht) over de periode 1 januari 2021 t/m 30 juni 2021. Ook als u nog wel inkomen heeft, of als uw partner inkomen heeft, kunt u in aanmerking komen voor de TONK. De gemeente kijkt per situatie naar de hoogte van (woon)kosten, inkomen en draagkracht. De TONK kan ook een aanvulling zijn voor ondernemers met een Tozo-uitkering.

Informatie en aanvragen

Alle informatie over deze regeling en de voorwaarden die eraan verbonden zijn, zijn te vinden op www.elburg.nl/tonk. Hier staat ook het aanvraagformulier.